Fr0styyy. Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 Hi. Odkąd mam samochód to wydech trochę buczy. Najbardziej jest to słyszalne jak silnik chodzi na ssaniu obroty już schodzą z 1200 na 760. W tym przedziale jest największe buczenie (aż w głowie dudni :E), jakby coś rezonowało, no nie wiem. Jest to słyszalne od strony silnika i od strony wydechu. Dodam, że w obydwóch końcówkach mam pełno wody, może to mieć jakiś wpływ na takie zachowanie?
Fr0styyy. Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Opublikowano 16 Marca 2012 A o czymś takim jeszcze nie słyszałem Jak ją sprawdzić, gdzie ona jest i co dokładnie robi?
Dev Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 to jest pompa która pracuje gdy silnik jest zimny podaje powietrze aby silnik sie nie zalewał znajdziesz ja pod kolektorem ssacym
Fr0styyy. Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Opublikowano 16 Marca 2012 Czyli ona nie pracuje gdy silnik jest ciepły i nie ma na niego żadnego wpływu wtedy? Co do tej wody w wydechu, to mogę nawiercić małe dziurki, żeby ta woda zleciała?
Dev Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 po co Ci dziury ? woda odparuje jak silnik bedzie stygł
Fr0styyy. Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Opublikowano 16 Marca 2012 Przy takich temperaturach to szybko nie odparuje
Fr0styyy. Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Opublikowano 16 Marca 2012 No wczoraj jak przyjechałem na warsztat (trasa 10 km) i wrzuciłem samochód na podnośnik (filtr paliwa wymieniałem ) to obydwa tłumiki były zimne a jak nimi potrząsłem to woda się normalnie wylewała
Fr0styyy. Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Opublikowano 16 Marca 2012 W takim razie nie będę zawracał sobie głowy tym oceanem w tłumikach Jeszcze pytankom czy ta pompa wtórnego obiegu ma jakiś wpływ na silnik poza tym, że podaje więcej powietrza na zimnym i poza buczeniem?
Fr0styyy. Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Opublikowano 16 Marca 2012 A jeszcze ostatnie pytanie. Czy tak buczy, bo ta pompa się jakoś rozszczelniła, łapie lewe powietrze, cokolwiek?
krzysiekml Opublikowano 19 Marca 2012 Opublikowano 19 Marca 2012 to jest pompa która pracuje gdy silnik jest zimnypodaje powietrze aby silnik sie nie zalewał znajdziesz ja pod kolektorem ssacym czy nie chodzi tu o pompę wtórnego wtrysku powietrza?która znajduje się pod prawą podłużnicą za halogenem?
Dev Opublikowano 19 Marca 2012 Opublikowano 19 Marca 2012 tak o nia chodzi, mozliwe że uzyłem złego nazewnictwa
krzysiekml Opublikowano 19 Marca 2012 Opublikowano 19 Marca 2012 a no to spoko, Fr0styyy. wal śmiało małe otworki na wydechu od dołu bo tej wody to się inaczej nie pozbędziesz łatwo,sprwdz też szczelność tej pompy bo może pchać wodę w kolektor wydechowy ale wątpię,u mnie tymi otworkami widać codziennie jak woda kapie czasami to wręcz leci z obydwu wydechów.
Fr0styyy. Opublikowano 19 Marca 2012 Autor Opublikowano 19 Marca 2012 To jest w końcu przy podłużnicy, czy pod kolektorem ?
Rekomendowane odpowiedzi