Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak: wycieraczek, kierunków, cklimatronica, ogrzewania tylnej szyby:(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie pomożecie? jak wyżej... co jakiś czas znikały kierunki wycieraczki itd, wszystko w jednym czasie i nagle wracało wszystko za jakiś czas, wszystko razem, nigdy osobno, więc obstawiam jakiś przekaźnik, kostka stacyjki też była brana pod uwagę ale jest nowa, w aucie mam takie przekaźniki:267, fioletowy bez numeru, 213, 204, 229, 208, 365, 214 i jeszcze jeden 213

Audik z 95r

Na chwilę obecną nic nie działa a auto stoi...

Opublikowano

ja tak mam jak przekrece za daleko kluczyk w stacyjce(nawet wtedy mijania swiatel niema)plus to co podales,wystarczylo go lekko cofnac i wuallla

Opublikowano

dokladnie, kostka w stacyjce poszła sie je*ać. jak odpalisz auto i nie cofniesz leciutko kluczyka to przestaja działać kierunki, wycieraczki itp.

Opublikowano
  • Autor

no ok ok tylko że kostke wymieniłem na wakacjach i dalej to samo się dzieje..;/

Opublikowano
no ok ok tylko że kostke wymieniłem na wakacjach i dalej to samo się dzieje..;/

Kostka oryginalna czy zamiennik? Jak zamiennik to mimo wymiany też nie należy jej wykluczyć.

Opublikowano

Na 99% kostka stacyjki.Możliwe ze znowu będziesz musiał ja wymieniać.Ja ostatnio dzwonilem w tej sprawie do gościa co robi takie rzeczy to krzyknął 150 zł za robotę z nieoryginalna a 200zl za oryginał.Mówił tez ze wtedy pojawia się tez problem z immo bo nie ma sygnału i prąd nie dochodzi.To dużo czy mało według Was?Serwis napewno wiecej krzyknąłby.

Opublikowano
  • Autor

kostkę na toprana czy topfrana, jakoś Tak, skoro tak mówicie to zaglądnę tam jeszcze raz do niej, a jest jakaś inna opcja że winny może być jakiś przekaznik-czytałem kiedyś że w poliftach odpowiada za to przerywacz kierunkowskazow który jest w tym guziku od awaryjnych:)

Opublikowano

Jeśli to by był przerywacz kierunkowskazow to byś miał problem tylko z kierunkami.W przedliftach jest to samo tylko sposób demontażu trochę inny:)

Opublikowano
  • Autor

czyli mówicie żeby kupić jakaś lepsza?

Opublikowano

Toprana nie jest zła,aczkolwiek są jeszcze inne np.Meyle/Febi.Nie wiem jak z ceną w ASO,ile krzykną?Może czegoś nie podpiąłeś albo wpiołeś coś odwrotnie :/

Opublikowano

też miałem ten sam problem i po metodycznym sprawdzaniu wyszło na kostkę stacyjki,jest tam sprężyna odbijająca kluczyk i jej mocowanie pękło i kluczyk się nie cofał i dlatego były te wszystkie problemy. Nowa kostka firmy nie pamiętam cena około 130 zł i gra i huczy wszystko.

---------- Post added at 18:39 ---------- Previous post was at 18:33 ----------

też miałem ten sam problem i po metodycznym sprawdzaniu wyszło na kostkę stacyjki,jest tam sprężyna odbijająca kluczyk i jej mocowanie pękło i kluczyk się nie cofał i dlatego były te wszystkie problemy. Nowa kostka firmy nie pamiętam cena około 130 zł i gra i huczy wszystko.

---------- Post added at 18:41 ---------- Previous post was at 18:39 ----------

już sobie przypomniałem ja mam kostkę firmy valeo

Opublikowano
  • Autor

dobra Panowie, ale ją kostkę wymieniłem na wakacjach, więc wszystko jest wpiete, wymieniłem ją gdy akurat chwilowo było cacy ale już 2 godziny później problem wrócił. Spróbuje w poniedziałek zajrzeć do kostki,może akurat to jej wina... A nie ma żadnego przekaznika odpowiedzialnego za to?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiązany, może się komuś przyda ta informacja... u mnie odpowiedzialny za to był przekaźnik nr 213, mam u siebie 2 takie i ten który odpowiada za to znajduje się licząc od góry w trzecim rzędzie, pierwszy z lewej, jest to przekaźnik styku X czy jakoś tak, odpowiada za odłączanie podczas rozruchu silnika w/w kierunków itp, jest to przekaźnik odciążający, rozłącza styki takie jak: 30 i 87, zastąpiłem go przekaźnikiem nr 370 bo taki miałem :)

Dziękuję wszystkim którzy starali się pomóc:)