Siwy2411 Opublikowano 18 Marca 2012 Opublikowano 18 Marca 2012 Witam. Dzis jadac autem w momencie gdy silnik nabral temperatury wyczułem w aucie smrod plynu chlodniczego. Dodam ze w aucie szyby paruja jednak moze to byc wina brudnego filtra kabinowego bo dzis zauwazylem ze jest w tragicznym stanie, nagrzewnica bez problemu podaje cieple powietrze i nie zaobserwowalem ubytku plynu chlodniczego. Co moze byc przyczyna tego smrodu?
michal-oracz Opublikowano 19 Marca 2012 Opublikowano 19 Marca 2012 Kolego sprawdz dokładnie nagrzewnice a może padła Ci uszczelka pod głowicą i jak sie silnik nagrzeje to smierdzi płynem w aucie
tomek040486 Opublikowano 19 Marca 2012 Opublikowano 19 Marca 2012 filtr kabinowy nie ma nic do rzeczy, sprawdz jeszcze raz nagrzewnice
15lolo Opublikowano 20 Marca 2012 Opublikowano 20 Marca 2012 wyglada na nagrzewnice , przepaca sie z zaprasowan (wyciek nie jest w duzym stopniu wiec zdazy odparowac od ciepla nagrzewnicy) moze byc coraz gorzej obserwuj czy ci plynu nie ubywa/ubyło u czy nie masz mokrej podlogi
domin Opublikowano 27 Marca 2012 Opublikowano 27 Marca 2012 Podepnę się pod temat. Czy jest jakaś możliwość bez całej tej rozbiórki sprawdzenia nagrzewnicy aby mieć 100% pewności, że to ona jest do wymiany? Gdzieś kiedyś chyba widziałem taki wątek albo mi się tylko wydaje jak dostać się do nagrzewnicy aby ją wzrokowo zobaczyć? Niestety nie mogę teraz tego odnaleźć ... Od około 2 miesięcy po włączeniu ciepłego nadmuchu przez 1-sze parę sekund czuć smrodek płynu, szyba czasem paruje ale tylko gdy dmuchanie jest recznie ustawione na środek albo na dół. Jak dmucha bezpośrednio na szybę zaparowania brak. Ale jak napisałem wyżej to nie jest regułą. Dywaniki pod deską po obu stronach są suche. I teraz nie wiem czy oby to na pewno wina nagrzewnicy? Czy przepuszcza w minimalnym stopniu? Nie chciałbym też niemiłej niespodzianki podczas drogi i dodatkowego suszenia wnętrza ...
Rekomendowane odpowiedzi