piotrcar Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Witam wlasnie kupilem audi a4 b6 1.8t i wymienilem w nim olej.w instrukcji znalazlem ze do silnika idzie 3,7 litra.Ja wlalem jakies 3,9 i na bagnecie jest moze trzy/czwarte stanu.jak to mozliwe ??????z gory dziekuje i pozdrawiam
Sigut Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 i tak ma zostac jest ok. nie ma sensu dolewac pod maxa jakbys wlal 3.7 tez by bylo ponad min i bylo by dobrze ps.Codziennie przez tydzien sprawdzaj poziom oleju czy nie ubywa bo jak kontrolka zapali bedzie zapuzno pozdrawiam
piotrcar Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2008 hej.wczesniej mialem ar156 i tam trzeba czesto dolewac olej i teraz jestem juz na to bardzo przeczulony i kontroluje bardzo czesto.wydalo mi sie to tylko dziwne ze instrukcja podaje 3,7(myslalem ze to do max) a tu wlalem 3,9 i jest trzy/czwarte...a jest mozliwosc ze moze jest jakis zly filtr oleju albo cos??
marewel Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Nie wiem jak w B6 ale B5 jest taki plastik pod miarka,jak on sie wysunie to pokazuje nie wlasciwy stan oleju.
SEB-A4 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Ja miałem podobną sytuacje. Wszystko jest ok.
eMeM Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Audi raczej tak maja w ksiazce jest napisane ze powinienem wlac 5 litrow, a tak naprawde musze zalac 5,5 litra aby bylo 3/4 na wskazniku
piotrcar Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2008 dziekuje wszystkim za odpowiedz
Rekomendowane odpowiedzi