Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Naliczanie km i prędkości na większych kołach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. mam pytanie Panowie. o ile będzie inaczej naliczać km i prędkość na kołach 17" 225/45 i na 16" 205/55 w a4 avant 97r.? oczywiście tak mniej więcej. pozdrawiam

Opublikowano

to wg tych obliczeń różnica w pokazywaniu prędkości na 15" 195\65 a 17" 225\45 lub 16" 205\55 jest bardzo mała. te obliczenia są aby wiarygodne?

Opublikowano

a co ty myślałeś że róznice będą w 20-30 km/h ?

Opublikowano

nie no aż tak to nie :) Panowie mam dylemat zastanawiam się pomiędzy 16" a 17".. pomóżcie. teraz jeżdżę na 15 o ile mniej więcej może wzrosnąć spalanie na 16" a ile na 17"?

Opublikowano

wydaje mi się, że nie odczujesz wzrostu spalania

Opublikowano

o tyle że tego nie zauważysz :hi:

Opublikowano

czyli sugerujecie że lepiej 17"? gdzieś tam na forum wyczytałem że na 18" jest większe o prawie litr w porównaniu do 15".

Opublikowano
gdzieś tam na forum wyczytałem że na 18" jest większe o prawie litr w porównaniu do 15".

nie wiem jak to ludzie liczą, mi nie wychodzi więcej jak 0,5 między 16 a 19 :decayed: a tyle to można pomylić jednym odbiciem pistoletu na stacji więc uważam że różnica jest nieodczuwalna

Opublikowano
gdzieś tam na forum wyczytałem że na 18" jest większe o prawie litr w porównaniu do 15".

nie wiem jak to ludzie liczą, mi nie wychodzi więcej jak 0,5 między 16 a 19 :decayed: a tyle to można pomylić jednym odbiciem pistoletu na stacji więc uważam że różnica jest nieodczuwalna

dokładnie, inaczej odbije pistolet na stacji, czy inaczej trochę będziesz jeździł, dynamiczniej, albo spokojniej choć trochę i już masz różnicę nawet na takich samych kołach, więc myślę, że tą kwestią to się raczej nie zamartwiaj.

martw się lepiej znalezieniem jakiejś fajnej felgi :)

Opublikowano

Tak "mniej więcej" to możesz założyć, że nie odczujesz różnicy :naughty:

2km/h w tą czy w tamtą stronę....