Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BFB] Po jakim przebiegu należy wymienić rozrząd ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Czy to prawda ze na oryginalnym rozrzadzie mozna przejechac 180 tys??? chodzi mi o silnik 1.8t.dodam tylko ze dostalem takie informacje od poprzedniego wlasciciela

Opublikowano

Pompa wodna co 180 tys , rozrzad co 90 tys

Opublikowano
  • Autor

no to teraz troche zgupialem.wlasnie patrzylem do ksiazki serwisowej i tam jest napisane ze 180tys i trzeba wymienic rozrzad....ja wlasnie kupilem auto i poprzedni wlasciciel powiedzial mi tez ze rozrzad po 180tys...Auto ma aktualnie ponad 130tys i wyglada na to ze rozrzad oryginalny...czy to mozliwe???

Opublikowano

Z ksiazka serwisowa nie bede sie klucil. W mojej nuni co 90 tys

A przebieg wyglada na oryginalny

Opublikowano
  • Autor

przebieg oryginalny z ksiazka serwisowa nie z allegro:P

Opublikowano

Witam z tymi rozrzadami to tez zglupialem, na forum kazdy pisze ze co 60 tys. Kupilem swoja niunie od pierwszej wlascicielki od nowosci jestem drugim wlascicielem auto kupione i serwisowane w ASO w warszawie do 180 tys. mam ksiazke serwisowa, i co sie okazuje ze pierwsza wymiana rozrzadu byla przy 90 tys gdy ja kupilem miala na liczniki prawie 180tys i przed kupnem akurat tak sie trafilo ze pojechalem do tego samego ASO sprawdzic czy auto jest w porzadku. W aso powiedzieli ze zbliza sie wymiana rozrzadu bo rozrzad w 1.8t wymienia sie co 90tys i na tyle daja gwarancje, wiec tez odrazu kupilem bryke przyjechalem do siebie i na drugi dzien pomykalem do ASO w rzeszowie na wymiane rozrzadu i rowniez dostalem gwarancje na 90tys lub 2 lata.

Opublikowano

co 60 tyś. to sie wymienia w fiatach w audi 110-125 tyś. bęzyna 80- 100 diesel :mysli:

Opublikowano
  • Autor

jutro podjade do mojego aso i zobacze co powiedza,dam znac jutro

Opublikowano

Witam z tymi rozrzadami to tez zglupialem, na forum kazdy pisze ze co 60 tys. Kupilem swoja niunie od pierwszej wlascicielki od nowosci jestem drugim wlascicielem auto kupione i serwisowane w ASO w warszawie do 180 tys. mam ksiazke serwisowa, i co sie okazuje ze pierwsza wymiana rozrzadu byla przy 90 tys gdy ja kupilem miala na liczniki prawie 180tys i przed kupnem akurat tak sie trafilo ze pojechalem do tego samego ASO sprawdzic czy auto jest w porzadku. W aso powiedzieli ze zbliza sie wymiana rozrzadu bo rozrzad w 1.8t wymienia sie co 90tys i na tyle daja gwarancje, wiec tez odrazu kupilem bryke przyjechalem do siebie i na drugi dzien pomykalem do ASO w rzeszowie na wymiane rozrzadu i rowniez dostalem gwarancje na 90tys lub 2 lata.

Ile kolego zapłaciłeś za wymiane ile za części pompa wody też ??

Opublikowano

Pompa wodna co 180 tys , rozrzad co 90 tys

Pompe wymienia się razem z rozrządem. Bezpiecznie jest co 90 tysięcy to uczynić :th:

Opublikowano

imo 90 tysi to max. Poziek dobrze prawi.

Opublikowano

Z robocizna i wszystkim paskami i rolkami i napinaczami do nich, caly kompletny rozrzad rolki i hydronapinacz, uszczelniacze wyszlo 1789 zl. Pytalem sie jak jest z pompa wody, sprawdzili wizerunkowo byla ok, powiedzieli ze jak chce tylko wymienic to nie ma problemu, w 1.8t pompa nie jest napedzana paskiem rozrzadu. Okazalo sie ze akurat nie mieli pompy na miejscu trzeba by bylo czekac 3 godzinki a mi sie spieszylo wiec powiedzialem ze na razie ja zostawimy.

Opublikowano

Z robocizna i wszystkim paskami i rolkami i napinaczami do nich, caly kompletny rozrzad rolki i hydronapinacz, uszczelniacze wyszlo 1789 zl. Pytalem sie jak jest z pompa wody, sprawdzili wizerunkowo byla ok, powiedzieli ze jak chce tylko wymienic to nie ma problemu, w 1.8t pompa nie jest napedzana paskiem rozrzadu. Okazalo sie ze akurat nie mieli pompy na miejscu trzeba by bylo czekac 3 godzinki a mi sie spieszylo wiec powiedzialem ze na razie ja zostawimy.

Mozesz ta cene 1.8tys rozbic na graty i robocizne bo mi powiedzial mechanior ze graty 600 i robota 600 i niewiem czy bede mial tanie zamienniki czy u was robocizna taka droga?

Opublikowano

ok nie ma problemu tylko zajrze do faktury

A wiec tak ceny autoryzowanego serwisu audi rzeszów

numer kata. nazwa cena brutto

058198119 Zestaw naprawczy pasek i rolka napi. 486,60 zl

058109479B Amort.paska.rozrzadu 472,82 zl

038103085C pierscien uszczelniajacy 52,72

06B903137E pasek klinowy 53,08

06B260849A pasek klinowy 46,49

0582260511 uchwyt (chyba chodzi o npinacz paska klimy) 137zl

058145271 pasek klinowy 36,66

028903315M napinacz pask. wielorowk. 180zl

czesci razem 1465,37zl

robocizna

nazwa ilosc cena jed. brutto cena brutto

pas. walka rozrz.wym. i zam.+ pas.kli 2,20 rb/h 154zl x2,20 338,80

uszcze walka posredniego wym+zam 0,10 rb/h 154 15,40

uszcz. walka rozrza.str. kola zebatego wym+zam 0,10 rb/h 154 15,40

uszczel. walu korb. =str. kola pask. wym+zam 0,20 rb,h 154 30,80

razem 400,40 zl robocizna [br]Dopisany: 21 Kwiecień 2008, 23:08

Mozesz ta cene 1.8tys rozbic na graty i robocizne bo mi powiedzial mechanior ze graty 600 i robota 600 i niewiem czy bede mial tanie zamienniki czy u was robocizna taka droga?

cos duzawo ten mechanik bierze za robocizne jak mi w autoryzowanym serwisie za robocizne wyszlo 400zl z gwarancja. zwykly mechanik za wymiane rozrzadu nie bierze wiecej niz 250zl.

Opublikowano

Można i co 200tys, ale tak postąpi szaleniec.

Wymieniaj co 90 tys. razem z pompą wody i będziesz spokojnie jeździł.

Opublikowano

ok nie ma problemu tylko zajrze do faktury

A wiec tak ceny autoryzowanego serwisu audi rzeszów

numer kata. nazwa cena brutto

058198119 Zestaw naprawczy pasek i rolka napi. 486,60 zl

058109479B Amort.paska.rozrzadu 472,82 zl

038103085C pierscien uszczelniajacy 52,72

06B903137E pasek klinowy 53,08

06B260849A pasek klinowy 46,49

0582260511 uchwyt (chyba chodzi o npinacz paska klimy) 137zl

058145271 pasek klinowy 36,66

028903315M napinacz pask. wielorowk. 180zl

czesci razem 1465,37zl

robocizna

nazwa ilosc cena jed. brutto cena brutto

pas. walka rozrz.wym. i zam.+ pas.kli 2,20 rb/h 154zl x2,20 338,80

uszcze walka posredniego wym+zam 0,10 rb/h 154 15,40

uszcz. walka rozrza.str. kola zebatego wym+zam 0,10 rb/h 154 15,40

uszczel. walu korb. =str. kola pask. wym+zam 0,20 rb,h 154 30,80

razem 400,40 zl robocizna [br]Dopisany: 21 Kwiecień 2008, 23:08

cos duzawo ten mechanik bierze za robocizne jak mi w autoryzowanym serwisie za robocizne wyszlo 400zl z gwarancja. zwykly mechanik za wymiane rozrzadu nie bierze wiecej niz 250zl.

A moze chodzi o to ze mamy inne siniki? Umnie podobno trzeba zwalic zderak, chlodnice zeby sie dostac do rozrzadu .Twierdzi ze pol dnia samego rozbierania

Co o tym myslicie ???

Opublikowano

Płaciłem 1300 z częściami i pompa wody... Zupełnie nie wiem skąd u ciebie taka kwota

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj dzwonilem do serwisu i gosc powiedzial ze pierwsza wymiana przy 180 tys.i powiedzial jeszcze ze w niemczech szwecji itd wymienia sie pierwszy przy 180tys a i w kazdym kraju podobno inaczej zalecaja.nie wiem od czego to zalezy??????????? dziwne[br]Dopisany: 22 Kwiecień 2008, 09:19 _________________________________________________aha pytalem dzisiaj u mnie w serwisie ile chca za rozrzad to powiedzieli 9000 koron to jest jakies 3500zl :wallbash: :wallbash: :wallbash: a dzwonilem do polski do gdanska to koles powiedzial 1070zl

Opublikowano

Płaciłem 1300 z częściami i pompa wody... Zupełnie nie wiem skąd u ciebie taka kwota

Kolego co myslisz o zdejmowaniu zderzaka przy rozrzadzie w V6 ???[br]Dopisany: 22 Kwiecień 2008, 09:39 _________________________________________________

Dzisiaj dzwonilem do serwisu i gosc powiedzial ze pierwsza wymiana przy 180 tys.i powiedzial jeszcze ze w niemczech szwecji itd wymienia sie pierwszy przy 180tys a i w kazdym kraju podobno inaczej zalecaja.nie wiem od czego to zalezy??????????? dziwne[br]Dopisany: 22 Kwiecień 2008, 09:19 _________________________________________________aha pytalem dzisiaj u mnie w serwisie ile chca za rozrzad to powiedzieli 9000 koron to jest jakies 3500zl :wallbash: :wallbash: :wallbash: a dzwonilem do polski do gdanska to koles powiedzial 1070zl

Ile kosztuje prom ? :mysli:

Moze bardziej bedzie Ci sie oplacalo zrobic to w Polsce :th:

Opublikowano
  • Autor

juz mam zabukowany prom ale dopiero na czerwiec wiec chyba przeczekam to juz niedlugo.