Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 3.0 TDI] Dziwne dymienie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na Twoim miejscu zasiegnalbym jeszcze opinii na kilku forach (AKP np.) co do tych wtryskow...

U nas nie ma za duzo tych silnikow (zbyt swieze), stad i wiedza znikoma poki co :confused4:

Opublikowano
  • Autor

Właśnie nie wiem Flyer co robić....

Jak CAR-to 2008 rok silnika to wtryski na pewno nie mają przelatane miliona km...-cena dobra bo 2500 :),tyle,że za 3500 mam nowe z pudełeczka... :confused4:

Opublikowano

Jestem w szoku Audi A4 B7 z 2005 i wtryski poszły się j.....ć. Chyba potwierdza się reguł,że nie warto kupować auta z początku produkcji nowego modelu. Współczucia.

Opublikowano
  • Autor

Jestem w szoku Audi A4 B7 z 2005 i wtryski poszły się j.....ć. Chyba potwierdza się reguł,że nie warto kupować auta z początku produkcji nowego modelu. Współczucia.

:) No takie życie niestety,idę spać bo mi głowa zaraz pęknie...Najgorsze to,że Panowie w ASO nie są wcale tak mili jakby mi się to wydawało wcześniej... :angry:
Opublikowano

A na A4 nie ma 3-letniej gwarancji ?? Panowie z ASO są tylko mili jak kupujesz nowe autko.

Opublikowano

zadzwoń do ctv...posiadał takie wtryski jakiś czas temu..

Opublikowano
  • Autor

A na A4 nie ma 3-letniej gwarancji ?? Panowie z ASO są tylko mili jak kupujesz nowe autko.

Nawet jeśli jest to auto ma 3 lata i miesięcy 2 :) do ctv'a będe dzwonił póżniej :wink4:[br]Dopisany: 22 Kwiecień 2008, 08:15 _________________________________________________Znalazłem gościa co ma nowe wtryskiwacze w pudełeczkach za 5000 zł.Zakładam je w czwartek w ASO i na 50% kończę przygodę z samochodami Audi :mysli:-jakoś chyba szczęścia nie mam...Znaczy nie tyle co z Audi,lecz z dieslami-to dla ludzi o stalowych nerwach...Będzie RS4 :kox:
Opublikowano

immmortal, no niestety - wybrales piekny silnik, ale takie konstrukcje nie sa tanie w utrzymaniu i ew. naprawach, wiec nie ma co plakac tylko cieszyc sie jazda. :th:

Opublikowano
  • Autor

immmortal, no niestety - wybrales piekny silnik, ale takie konstrukcje nie sa tanie w utrzymaniu i ew. naprawach, wiec nie ma co plakac tylko cieszyc sie jazda. :th:

Tanie nie są,ale komplet wtryskiwaczy w ASO z wymianą 14 tyś prawie,wymiana dwumasu koło 8 tys, wymiana innej pierdoły co niby wyciera się co 200 tyś jakieś 13-14 tyś złotych...-trochę drogi interes:-)
Opublikowano

Ja to jestem w szoku że obecnie nie ma auta( VW Audi BMW Mercedes Toyota), w ktorych by mozna bylo przejechac 100000km bezawaryjnie, no jeszcze do przełknięcia by było jakby te naprawy były w miarę tanie, ale za byle usterke płaci się gruby hajs, ciekawe jak będzie z nowszymi wersjami 3.0 tdi, bo jak dalej tak będzie to na dłuższą metę to lepiej bedzie kupowawać coś w benzynie :kwasny:

Opublikowano

Dokladnie :confused4:

Opublikowano
  • Autor

Panowie dziś w łapy wpadły mi nowe wtryskiwacze....te niby wadliwe z końcówką AH (50 tyś na bank da się zrobić,po 50 tyś telepie silnikiem po 100 dym z rury)-aż szkoda ich zakładać...Miałem założyć BD,BJ,BN jednak gośc z Boscha powiedział,że auto może przejechać 1000 km bezawaryjnie i może się pompa rozlecieć-nie ryzykowałem...Skórka nie warta wyprawki :decayed:.Póki co na dzień dzisiejszy nie ma w Etce zaminników Boscha z końcówką AH-więć tak czy siak użytkownicy 3.0 TDI z końcówkami AH są zmuszeni zakładać końcówki AH chyba,że ryzykują wydaniem szmalu na inne i póżniejszymi konsekwencjami...

Przespałem się z tematem i auta nie sprzedaje,za długo je szukałem,za bardzo mi się podoba i za dobrze jeżdzi...Jeśli już coś to zamienie na nowe z salonu ale tylko i wyłącznie benzyna...-to tyle na temat któtkich dywacji.Jutro na 10 do ASO i po południu odbiór auta.Ciekaw jestem czy program będzie/ma wpływ na wtryskiwacze(bo skoro są wadliwe to czort wie...)

Opublikowano

było jechać do ctv :)

Opublikowano

ta a Alan by powiedział że to szrot i sie nie opłaca robić tylko sprzedac na zyletki :polew:

Opublikowano

ctv lubi jak dymi :decayed:

Opublikowano
  • Autor

było jechać do ctv :)

Sorry ale dla mnie ctv to niezła ciota!

Po rozmowie telefonicznej uzgodnilismy cenę za wtryskiwacze.Ok fajnie!Zadzwoniłem do niego jeszcze w ten sam dzień i mówię:Nie jestem z lublina więc po nie(wtryski) nie przyjadę,Wyślij mi je za porbraniem z możliwością otwarcia paczki przy kurierze...

Zaproponował mi ctv abym wysłał przelew do Niego z góry nic nie widząc,nie znając gościa.Wybaczcie ale jakoś mnie nie poj......o!

Na koniec powiedział,że jemu się nie chce w końcu iść na pocztę wysyłać tych wtryskiwaczy...Fajny z niego kozak :polew:-cycki mi bardziej opadły niż awaria wtrysków!

Prosić go nie miałem zamiaru,przelewu komuś kogo nie znam robić z góry nie będe,350 km po wtryski jechać też nie będe...

Niech sobie chłopak trzyma wtryski o ile je ma i niech nie poleca się na innym forum,że "mam je od reki,te z końcówką AH..."-bo tylko niepotrzebnie takich ludzi jak ja mających problem wpuszcza w maliny i wprowadza w błąd.Wnioski wyciągnijcie sami!

* kolego bardzo proszę powściągnąc język :bicz3: rozumiem, ze moze sie tobie nie podobac, zaproponowany przez kogos sposob zalatwienia sprawy, ale to nie powod zeby kogokolwiek obrazac - tego na forum nie tolerujemy :angry: [Musashi]

Opublikowano

Ctv ma po prostu taki styl bycia, że na klientach mu zbytnio nie zależy a robote ma.

Nie powinieneś kogoś nazywać ciotą bo nie podobają Ci się jego warunki sprzedaży, nie chcesz kupowac z opcją wpłaty na konto idziesz do drugiej osoby i tyle :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Dajmy już spokój :>... Nikomu żle nie życzę,ale jakbyście wykonali 100 telefonów przez dwa dni i na końcu ktoś by Wam powiedział..."nie chce mi się iść na pocztę ich wysłać...." -to chyba tyle i nie ma co robić OT bo niedługo "Wasze 3.0 TDI" będą telepać,dymić i nikt nie będzie wiedział oso chodzi i w czym szukać problemu:-)

Na koniec podsumowując żeby zbytnio się nie rozgadywać...Tak jak pisałem wcześniej.Na dzień dzisiejszy nie ma zaminników Wtrsykiwaczy z końcówką AH :confused4:,nie da się także takiego wtryskiwacza naprawić.Cena w ASO:2200 zł brutto.Cena W Boschu koło 1650 zł brutto,a ktoś jak ma gdzieś dojścia lub jakieś znajomości cena od 500 do 800 bez faktury :polew:.Tak więc panowie,aby "nasze 3.0 TDI" nie telepały i nie dymiły z powodu wadliwych wtryskiwaczy...temu życzę każdemu bo to trochę kiepski powód na wydawanie pieniędzy :evil::kox:

Opublikowano

a moze ktos jasno okreslic od ktorego momentu sa montowane te lepsze wtryski?

od jakiegos oznaczenia silnika? jakie wogle sa wersje silnika 3.0 tdi w B7?

i w ktorych wystepuja problemy?

bede sie wybieral po takie auto i warto brac pod uwage ew koniecznosc wydania 10tys na wtryski. moze lepiej dac 15 wiecej za nowsze auto i mies spokoj i przy okazji swiezsze auto....

Opublikowano
  • Autor

a moze ktos jasno okreslic od ktorego momentu sa montowane te lepsze wtryski?

od jakiegos oznaczenia silnika? jakie wogle sa wersje silnika 3.0 tdi w B7?

i w ktorych wystepuja problemy?

bede sie wybieral po takie auto i warto brac pod uwage ew koniecznosc wydania 10tys na wtryski. moze lepiej dac 15 wiecej za nowsze auto i mies spokoj i przy okazji swiezsze auto....

W ASO tego nie wiedzą,więc tymbardziej my....Jak się boisz wtryskiwaczy to może RS4? :kox: