klucha11 Opublikowano 22 Marca 2012 Opublikowano 22 Marca 2012 wyczytalem na forum VW ze da rady za pomoca vcds'a zmienic dawke paliwa efekty sa takie ze pali od szczala na cieplym silniku. robil moze ktos to w audi?
mariuszsal Opublikowano 22 Marca 2012 Opublikowano 22 Marca 2012 Co rozumiesz przez palenie od "SZCZAŁA" ? Sekundę krótszy rozruch silnika ? Gdzie tak się śpieszysz W 2.0 tdi to raczej normalny objaw dłuższego rozruchu rozgrzanego silnika. Jeśli uważasz, że kręci za długo -zacznij szukać prawdziwej przyczyny (rozrusznik, PD, rozrząd...) - jak zaczniesz grzebać w mapach to dopiero Ci będzie "SZCZAŁA"
klucha11 Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Opublikowano 22 Marca 2012 no nie zgodze sie tu z toba bo czemu firmy biora po 400 za poprawienie startu na cieplym. bo na zimnym jest elegancko a na cieplym normalnie wstyd odpalac. a tutaj dodam linka z VW co oni tam robili http://volkswagen.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=120944&postdays=0&postorder=asc&start=0 efekty ponoc przynioslo ale jeszcze u siebie nic nie zmienialem. i takie jeszcze jedno pytanko czy w razie czego mozna wrocic do ori ustawien?
Wihajster Opublikowano 22 Marca 2012 Opublikowano 22 Marca 2012 ale odpalanie od strzała nie jest zdrowe dla dwumasy
klucha11 Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Opublikowano 22 Marca 2012 wydaje mi sie ze takie szarpanie podczas odpalania jest bardziej szkodliwe dla dwumasy
Musashi Opublikowano 23 Marca 2012 Opublikowano 23 Marca 2012 tak jak napisali koledzy powyzej. taki sposób uruchamiania, zostal wprowaadzony w silnikach 2.0 tdi 16V, ze wzgledu na ochronę dwumasa.
mirefire Opublikowano 24 Marca 2012 Opublikowano 24 Marca 2012 Ja u siebie w BLB zmieniałem dawkę startowa dla ciepłego silnika ( oczywiście w firmie Tuningowej profesjonalnej z hamownią) teraz pali na ciepłym i na zimnym silniku tak samo i jest ok.
Rekomendowane odpowiedzi