drdala Opublikowano 23 Marca 2012 Opublikowano 23 Marca 2012 Witam mam taki problem: Zaraz po odpaleniu mojej audi już po kilku sekundach potrafi włączyć się jakiś głośny wentylator pod maską. Na co stawiacie? co może być tego przyczyną? i jak to wyeliminować? Mam jeszcze takie dziwnie zjawisko że gdy odpalę samochód i jest zimny to wskazówka obrotomierza powoli skacze pomiędzy 900 a 1100 obrotów. Silnik oczywiście pracuje tak jak wskazówka pokazuje:)
mlodyy Opublikowano 24 Marca 2012 Opublikowano 24 Marca 2012 podepnij vag sprawdź błędy pewnie jakiś czujnik padł od wentylatora , co do obrotów to logi cos niedomaga , sprawdzałeś świece żarowe
emay Opublikowano 24 Marca 2012 Opublikowano 24 Marca 2012 Wentylator na chłodnicy włącza się gdy dupniety masz czujnik płynu chłodzącego, w moim są dwa. VAG Ci powie który.
akwarium Opublikowano 25 Marca 2012 Opublikowano 25 Marca 2012 witam podepne sie pod temat kolego emay co masz na mysli muwiac ze sa dwa czujniki plynu mam A4 B6 AVFproblem podobny do kolegi drdala przekrecam syacyjke odpalam i wentylator sie wlacza mam tez problem z osiagnieciem 90 stopni chodzi ci o termostat i czujnik cieczy czy termostat i 2 czujniki cieczy
emay Opublikowano 25 Marca 2012 Opublikowano 25 Marca 2012 Jak podepniesz pod kompa to będziesz wiedział. U mnie do wymiany bylo wszystko 2 czujniki i termostat. Włączałem silnik i cały czas wiatrak chodził.
akwarium Opublikowano 25 Marca 2012 Opublikowano 25 Marca 2012 wiem gdzie jest termostat i czujnik cieczy G62 G2 gdzie sie znajduje ten drugi czujnik z podpieciem kompa troche lipa tu sa same gamonie
drdala Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Opublikowano 27 Marca 2012 a co z tymi obrotami??? od czego to może być? wiem że jeden pompowtrysk na bloku 13 ma parametry 1.5 może to być tego przyczyną?
Rekomendowane odpowiedzi