Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] pocas - SPRZEDAM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem jak wróżbita Maciej - odcinaaaaaaamy!!

Długo się zbierałem by odświeżyć wątek aż mnie dzisiaj nagle naszło. Jako że nie mam czasu wrzucać fotki każdej śrubki jaką wkręcę w furę. Dziś Was zaleje zdjęciami :decayed:

Plany z mojego pierwszego postu na forum poniękad zostały spełnione. Część jednak była pomyłką :) Dobra, lecimy. Co doszło nowego/ciekawego/nie potrzebnego ;p

Zewnątrz i silnik:

- czerwona folia Glossy

- zderzak przód S-line

- zderzak tył S4

- grill S4

- listwy drzwiowe S-line

- lotka S-line

- lustra S4

- wydech 1.8T + koncówki Ulter 90mm

- sprężyny Eibach

- amortyzatory Bilstein B6

- lampy bi xenon na soczewkach A6C7 + Osram Xenarc Blue Vision

- tylne lampy led

- fmic + pełen dolot do samego silnika z map sensorem

- wycięty kat

- hybryda BRD ze strojeniem CompSport (bajki o niewstających BRD mogę wsadzić między bajki)

- EGR

- hamulce 320mm przód i 288mm tył

- przewody w oplocie

Środek:

- kierownica A4 B8 MF

- stołki skóra + alcantara + grzanie

- sufit s-line

- pakiet światło pełen

- RNS-E RNS-E Led + gałki chromowane

- Bose

- kamera cofania Audi z ori blenda Q7

- zmieniarka CD

- 4 el szyby + satynowe guziki

- satynowy przełącznik świateł

- nakładki na pedały RS4

- szufladki w chromie + podświetlenie

- kolorowy FIS

- gałka zmiany biegów skóra pikowana

Reszty nie ma co wymieniać bo było tego od zaj... Jak już mówiłem. Nie pamiętam każdej śrubki :)

az1y.jpg

vp5v.jpg

x12z.jpg

oe5b.jpg

pb4q.jpg

88je.jpg

c6wk.jpg

6o1y.jpg

qnzk.jpg

18p5.jpg

ayg6.jpg

bqfs.jpg

07zm.jpg

q7r3.jpg

-------------------------

20130522195842.jpg

20130522195825.jpg

20130522195816.jpg

20130522195747.jpg

20130522195721.jpg

20130522195646.jpg

20130522194756.jpg

dsc00919c.jpg

------------------------

20130416at220154.jpg

20130416at220811.jpg

20130416at215225.jpg

20130416at214727.jpg

20130416at214050.jpg

20130416at213743.jpg

20130416at213513.jpg

20130414at190049.jpg

20130414at185758.jpg

20130414at185851.jpg

20130414at190551.jpg

20130414at190344.jpg

20130414at190317.jpg

20130414at190253.jpg

20130414at190222.jpg

20130414at190156.jpg

----------------------------------------

Przyznam się że auta szukałem może dosłownie tydzień. Znajomy mówił, poczekaj, jeszcze będzie ich wysyp. Prawda była taka że nie miałem czym jeździć i trzeba było coś na szybko znaleźć. Już wcześniej (za czasów starego auta) podobało mi się Audi. Tak więc długo nie myślałem co kupie ; P Wymagania, które sobie postawiłem na początku szybko zmieniłem i tak o to wpadł mi w ręce totalny golas.

Wyposażenie:

- silnik 1.9 TDi AVF

- karoseria

- fotele naleśniki

- cztery koła na biedronach

- parujące reflektory

- radio na kasety

- subwoooofer ;]

- 2x szyby el.

- parktronic tył

Nie miałem co płakać. Zabrałem się za zbieranie gratów. Mój hype na kupowanie zawiesiła stawka oc/ac, która była przewidziana dla mojego wieku, a że to było moje pierwsze auto, które nie było firmowe to zonk był znaczący ;]

Po krótce co było zrobione:

- oczywiście rozrząd, płyny, możliwe uszczelki, filtry, nowy EGR

- RNS-E z klimą 2 din

- przed głośniki, subwoofer i wzmacniacz Bose

- nowe pióra

- lampy Depo + hidy dexo 5000k

- pełen fis

- zimówki Fuldy 16''

- letnie Tomasony 18'' ET30 i Uniroyale 235/40/18... szeroko jest ;>

- lampki ledowe do oświetlenie tablicy

- komplet hebli 320mm z przewodami w oplotach (dzięki devastation za wszystkie wskazówki)

- program zrobiony na 170KM.

- fotele kubełkowe z B7

- przednie boczki w alcantarze z pełnym pakietem światło

- podświetlenie wizytownika i uchwytu na kubek

- nie pamiętam ;]

Koniec pierdo.. pora na fotki.

mg0137s.jpg

mg0138.jpg

mg0111.jpg

mg0141c.jpg

mg0140bc.jpg

mg0143r.jpg

mg0139.jpg

mg0154i.jpg

mg0155i.jpg

mg0142.jpg

img0117gl.jpg

mg0153z.jpg

mg0152.jpg

mg0148.jpg

mg0147.jpg

Plany. Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, powiedz mu o swoich planach... ;]

- przede wszystkim! Polerowanie lakieru. Zestaw zamówiony. Garaż się wietrzy.

- ringi ringi! Możecie gadać co chcecie. Mnie się podobają :D Z moim panem magikiem od lamp jestem umówiony by podjechać z nimi i pomyśleć o białym zestawie i innych soczewkach.

- większe talerze na tylne hamulce

- jakaś sprężyna co by nie było allroada ;]

- silnik od tylnej wycieraczki :D

- kierownica trójramienna w skórze, podłokietnik w alcantarze i gała s-line

- ciemne szyby

Ej dobra, prawda jest taka. Co się pojawi fajnego w dziale Sprzedam to biorę i zakładam ;]

Opublikowano

mody na plus,kolor tez odpowiedni,dawaj ja na glebe , szkoda ze Avant-no ale ja juz tak mam :wink: jeszcze bym ten chrom wywalil z grillow i ta listwe w klapie

Opublikowano

ładne wozidło...mody na plus...a te ringi to sam zakładałeś?są niezbyt...ja też miałem(były jak juz go kupiłem) i niechciałem zmienić ale potem nie dość że mi sie obrzydły to jeszcze zaczęły sie matowić i zaczeła schodzić jakby warstwa ochronna..lakier z klosza

Opublikowano

bardzo ładna sztuka wielki + za mody no i powodzonka w dalszych bo w b6 jest co rezac :decayed:

czy mi sie wydaje czy fele przednie troszku wystaja??

kupuj gwint i dawaj ją na glebe wtedy bedzie mega:banan:P-U-M-A ma chyba w dobrej cenie i nawet ma u siebie wrzucony i bardzo chwali

Opublikowano

fajna ta twoja a4, mody jak najbardziej na plus, fajne koło, jak ją delktanie obniżysz, przynajmniej -30mm to będzie naprawdę ciekawie :wink::thumbup1:

Opublikowano

no fajna sztuka mody na plus ;) na ziemie ja :-P tylko mi troche te przednie lampy nie pasuja ale to kwestia gustu ;)

Opublikowano
  • Autor

Teraz mam pytanie. Założyłem te opony i felgi i... dziwnie się jeździ. Miałem wcześniej 18'' w Toyocie Avensis ale przy rozmiarze 225/45/18 i ET45. Tu jest z goła inaczej. Przede wszystkim jest szum. Dość specyficzny. Do tego przy około 80km/h kierownica minimalnie skacze po pare mm lewo/prawo. Krzywe felgi? Źle wyważone koła? Czy po prostu taka charakterystyka takiego szerokiego zestawu?

Ringi sam kupiłem. Jestem ich zwolennikiem i za cholerę nie mogą pojąć czemu ringi wymyśliło BMW, a nie Audi. Przecież to my mamy kółka w logo ;]

Opublikowano

felgi masz zle wyważone lub krzywe niestety musisz sprawdzic w jakims dobrym zakladzie wulkanizacyjnym

---------- Post added at 19:54 ---------- Previous post was at 19:52 ----------

a co do jazdy to pamietaj ze przy 235 juz czujesz dobrze koleiny

Opublikowano
  • Autor

No czuje dobrze ;] ale to nie jest ważne. Efekt uzyskuje się kosztem ;]

Mnie chodzi bardziej o to łopotanie.

Opublikowano

No zgrabny Avancik i ciekawe nawet to koło :) coś przy silniku będziesz grzebał ? :decayed:

Opublikowano

Padło z prawdziwego zdarzenia.. Witek karta tobie nie padła podczas robienia fot temu czemuś:)

Opublikowano
  • Autor
No zgrabny Avancik i ciekawe nawet to koło :) coś przy silniku będziesz grzebał ? :decayed:

Magik co mi zrobił program namawiał mnie na hybrydę turbiny (?). Podobno wyciągają obecną dmuchawkę, ładują w nią graty z BRD i podobno (także) lekko 200KM wchodzi. Koszt 1600zł. Nooo, takie cuda to chyba w Plusie więc sobie odpuściłem na razie. Na razie ;]

Opublikowano

bez fmic-a, wtrysków te 200KM to chyba nierealne:wink:

Opublikowano
  • Autor

A nie nie. No FMIC to podstawa. Już dawno załapałem że jego montaż to w zasadzie podstawowa podstawa ;]

Opublikowano

do tego jeszcze wydech zrobić, kupe siana a tylko 190KM - 200KM przy zmianie wtrysków

Opublikowano

dobre wozidelko z LDZ:) oponka ciekawa, mam zamiar kupic podobna i troche sie obawiam jak to bedzie sie zachowywac na drodze... co do ringow, kwestia gustu:decayed: program robiles w LDZ? jestem z Piotrkowa i szukam czlowieka z hamownia, jakos na wakacje, bo musze ogarnac silnik jeszcze... pozdro!

Opublikowano

Magik co mi zrobił program namawiał mnie na hybrydę turbiny (?). Podobno wyciągają obecną dmuchawkę, ładują w nią graty z BRD i podobno (także) lekko 200KM wchodzi. Koszt 1600zł. Nooo, takie cuda to chyba w Plusie więc sobie odpuściłem na razie. Na razie ;]

no te 200 koni to nie po samej suszarce, tak jak kolega pisał jeszcze coller, wtryski i by było coś koło 200 :wink:

o widzę że z ŁDZ, jutro robimy małego spota ze znajomymi także wpadaj jakby co na Pasaż Łódzki ok 16 :wink:

Opublikowano
  • Autor

Gdyby nie gil do pasa to bym się zjawił ;]

Opublikowano

no w końcu tą Twoją furkę mogę obejrzeć :decayed:

mody na wieeelki + :thumbup1:

i widzę kilka znajomych akcentów :tongue:

co do opon... to najlepiej sprawdź na prostej drodze gdzie nie ma kolein.. wyważenie to podstawa- przy tym powinni wiedzieć czy felgi są ok..

a "łopotanie" jak to nazwałeś to może takie "huczenie" ? - opony masz nowe czy używane? może być winna też zbieżność :eusathink: czy jej brak..

1 jeśli używki- mogą być np wyząbkowane

2 kiedyś (raz w życiu) kupiłem nówki wanli S1088 na licencji dunplopa (bieżnik identyczny jak dunlop nie pamiętam 9090chyba) i huczały od nowości strasznie.. Myślałem że może to się jakoś wytrze i przestanie ale po jakimś miesiącu czy dwóch sprzedałem w piz_du żadnej poprawy

także masz kilka tematów wg mnie do sprawdzenia..

Opublikowano
  • Autor

Problem leżał w złym wyważeniu. Oczywiście młotki u których robiłem pierwszy raz obsługę kół ustawili sobie dość duży margines błędu, który był niestety wyczuwalny w samochodzie. Przy okazji nabicia klimy zrobiłem drugi raz wyważenie i teraz jest malina. Znajome akcenty są. Fakt ;]

Mija 10 kwietnia ( :P ) i zaczynam szukać sprężyn bo już nie mogę z tego allroada ;]