tomcioskinny Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Witam przymierzam się do kupna Audi A4 2.4 lub 2.6l z lat 96-99. Moje pyatnie brzmi jak wyglada instalacja gazu w takim aucie czy jest to opłacalne ile kosztuje instalacja, jak potem z eksploatacją i czy dużo się traci na częściach i osiągach. Czekma na odpowiedz
Lukas Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 A4 2.4 lub 2.6l jak juz idziesz w pojemnosc to 2,8 :gwizdanie: czy jest to opłacalne to sobie musisz sam policzyc tu nikt nie jest wrozka i nie wie ile robisz Km ile kosztuje instalacja wystarczyło poczytac troche w tym dziale i bys wiedzial :gwizdanie: a regulamin ty wogole czytales bo z tematem sie tez nie popisales
michal_g84 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Ja mam 2.4 z 2000 roku, zamontowałem gaz Landirenzo Omegas za 4500zł, super się jeździ jak sobie obliczyłem to przy obecnych cenach po około 21tkm powinno się zwrócić, decyzja należy do Ciebie ale tak jak kolega wyżej napisał lepiej może i pomyśl nad 2.8 to bardzo popularny silnik w porównaniu do 2.4 czy 2.6
wojtek2626 Opublikowano 7 Maja 2008 Opublikowano 7 Maja 2008 W tych silnikach tylko sekwencja żeby nie było problemów z ECU. Instalacja to sterownik STAG300 oraz wtryskiwacze KEHIN i bedzie latało az miło
kkuba83 Opublikowano 10 Maja 2008 Opublikowano 10 Maja 2008 hey mi 2.6 pali przy 120 km/h okolo 12 litrow lpg a max co udalo mi sie wypalic na 100km to prawie 21 litrow ale to bylo maksimum tego co moze dac silnik 2.6, czyli na kazdym biegu do czerwonego pola obrotow i autostrada z predkoscia okolo 220km/h, srednio spala 14-15 litrow przy normalnej jezdzie. co do problemow to ciagle pojawia mi sie bląd cisnienia w kolektorze ssacym i faluja mi obroty na benzynie i na lpg (instalacja brc seqwent 56) 4 mechanikow nie potrafilo tego naprawic wiec juz ponad 30 tys km tak zrobilem i jest ok, pozdro ps. jak bym kupywal jeszcze raz to bym szukal 2.8 bo jest poprostu lepszy, ale 2.6 tez daje rada
michalb007 Opublikowano 7 Lipca 2008 Opublikowano 7 Lipca 2008 w moim silniku 2,4 mam stag300 i wtryskiwacze matrix, chodzi bardzo ładnie, obroty na gazie minimalnie falują bardziej niż na benzynie, poza tym jest ok. zapłaciłem 3850 razem ze zbiornikiem w kole i wlewem w klapce.
Rekomendowane odpowiedzi