Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8 CDNB] 2.0TFSI Daytona Grey S-Line Olaf&Olaf ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Zarejestrowałem się tutaj prawie 3 lata temu jako posiadacz BMW e90, ale miałem chyba przeczucie, że przyjdzie kiedyś czas na A4 :eusathink: Przedstawiam w skrócie mój nowy nabytek:

Model: A4 Avant

Silnik: 2.0 TFSI 132kW

Napęd: FWD (wiem, wiem... proszę nie psujcie mojego humoru i nie piszcie, że brakuje Q :decayed:)

Kolor: Daytona Grey

Rocznik: 2010

Ważniejsze elementy wyposażenia:

> S-Line wewnętrzny

> Obniżone zawieszenie

> Układ wydechowy wyprowadzony na dwie strony

> Bixenon

> Tylne lampy LED

> MMI 3G Basic (tylko przydałaby się jakaś mapa... ::whistling:)

> Nagłośnienie Bang & Olufsen (lub jak to mawia żona - Olaf & Olaf :grin: )

> Panorama dach

> Hak (w sumie niepotrzebny)

> Koła ori 8Jx18 z oponami 245/40/18

> Bluetooth

> Start/Stop

Moje mody :doh:

> Zderzaki S-Line

> Dokładki zderzaków malowane na czarny połysk

> Grill przedni 'black gloss' (tak on się chyba nazywa)

W planach:

> Listwy boczne S-Line (może)

> Program (prawdopodobnie)

> Letni felunek (koniecznie) >> są felgi od S5 19x8,5 et32; więcej zdjęć >>tutaj<<

Właśnie apropos tego ostatniego, prośba do Was. Co byście sugerowali do tego zestawu kolorystycznego? Na początku planowałem repliki RS6 w czerni, ale chyba nie pasuje do chromowanych listew... Rozważałem też repliki RS4 (polerowane aluminium), ale teraz wpadł mi do głowy wzór S4 w kolorze grafit... No i już sam nie wiem :kwasny: Aha, początkowo byłem pewien, że będą 19tki, ale jednak zawieszenie jest twardsze niż myślałem... chyba wymięknę i pozostanę przy 18 :thumbdown:

Jestem dopiero po pierwszym tygodniu użytkowania, który przypadł akurat na urlop w górach. Mimo braku myjni ręcznej w okolicy (a automatyczne z zasady omijam), postanowiłem cyknąć kilka fotek. Oczywiście wrzucę nowe, gdy już będą letnie koła.

MARZEC 2012

drj_a4_alpy_1.jpg

drj_a4_alpy_2.jpg

drj_a4_alpy_3.jpg

drj_a4_alpy_4.jpg

drj_a4_alpy_5.jpg

KWIECIEN 2012

drj_a4_kwiecien2k12_02.jpg

drj_a4_kwiecien2k12_01.jpg

Opublikowano

bardzo ładnie się prezentuje. ale dołóż koniecznie listwy boczne bo dziwnie wygląda full S-line bez listew.. kolor mi się mega podoba, jakąś ładną 19tkę założysz i będzie rewelka.. możesz zrobić bliższe zdjęcie tyłu z czarnym dyfuzorem?

Opublikowano

Bardzo ładna jak to B8 no i wypasik jest :thumbup1:

Aby była wisienka na torcie pasuje boczne listwy załozyć oraz lotkę na klapę jeszcze :wink:

Felg nie kupuj zadnych podróbek, to juz lepiej zostaw te co masz .

Opublikowano

zajefajny kolorek- generalnie świetnie się prezentuje fura :thumbup1: i te fotele :slina:

Opublikowano

Bardzo ładna, widziałem na żywo pod domem:)

Jeżeli mieszkasz w Nautilusie ,to się chyba znamy z widzenia:)

pozdrawiam

Opublikowano

Nice car :thumbup1: kolor super, no i wypas :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki, dzięki :) Fajnie, że się podoba. Faktycznie lakier jest dość efektowny - z bliska mieni się zielenią i fioletem. Wkrótce będą nowe fotki - także dyfuzora.

Z listwami będzie trzeba zawalczyć. Wstępnie zniechęciła mnie kwestia montażu (wiercenie takiego ładnego progu? :P), ale prędzej czy później się tym zajmę.

Rozkmina tematu felg trwa dalej... Już druga osoba twierdzi, żebym zostawił to co mam. W sumie opcja nie taka zła, ale denerwuje mnie duże ET - chyba 47. Chciałbym coś bardziej agresywnego - przy szerokości 8cali i oponie 245 powinno wejśc ET35 (zdaje się, że takie jest w A5). Dystanse jakoś do mnie nie przemawiają. A może jednak 19... :>

Bardzo ładna, widziałem na żywo pod domem:)

Jeżeli mieszkasz w Nautilusie ,to się chyba znamy z widzenia:)

Kolego, śledź proszę tą kwestię Nautiliusa, bo ja mieszkam na Wilanowie i mam nadzieję, że tam moja żona do nikogo nie jeździ ;);)

Opublikowano

Fakt masz duze ET felgi :wink: zmiescic mozesz nawet ET 26 w B8 ja mam takie zimowki 17" .

Aby załozyć listwy boczne nie musisz nic wiercić, ja u siebie kleiłem wszystko .

Opublikowano

kolor ogromnie pasuje:thumbup1:

silnik, bardzo dobry wybór:wink:

felgi Rotory bym założył, ale każdy ma swój gust więc mogą Ci nie pasować, Turdzi ma takie na czarnej b8:wink:

no brakuje q, ale przynajmniej będzie szybszy i mniej palił:decayed:

Opublikowano
  • Autor
Fakt masz duze ET felgi :wink: zmiescic mozesz nawet ET 26 w B8 ja mam takie zimowki 17" .

Grzegorz, są gdzieś na forum zdjęcia Twojej fury na tych zimówkach? (nie zdążyłem jeszcze przejrzeć Twojego tematu, choć fura konkret :). Z tego co wcześniej czytałem na audizine, ET35 jest jakby bezpieczną granicą przy oponie 245. Szeroką masz tą zimę? Nic nie obciera?

Przyznam, że Rotory też biorę pod uwagę - wydaje się, ze powinny dobrze leżeć :D

Opublikowano
Przy 1BA nic ci nie bedzie obcierać jak załozysz fele 18" z ET 32-35

dr.J pisał, że ma obniżone zaiweszenie, to chyba ma 1BE. Z ET 35 nie będzie obcierać? :eusathink:

Opublikowano

Kolorek super, masz silnik auto-start stop?

jak chcesz jakieś mampy do MMI 3G to mogę ci podpowiedzieć na priv...

Opublikowano

Zajefajne autko,kolorek,wypasik :kox:

Opublikowano
  • Autor
Kolorek super, masz silnik auto-start stop?

Tak, jest auto start/stop. Na początku sprawia to dziwne uczucie... do tego jak wreszcie przesiadłem się z ropniaka do samochodu, który ma 8 na obrotomierzu, wbudowany "doradca od ekologicznej jazdy" każe mi zmieniać biegi przy 1900 :shock3: Ale udało się na trasie Piotrków - Warszawa osiągnąć 5.5l/100. Niewiele gorzej niż moje poprzednie 318d :wink:

Opublikowano

jest pięknie, ale ja bym spieszył z progami i programem :D odfruniesz z wrażenia,zwłaszcza z FWD. patrzyłeś ile osiagasz na 3-ce? coś pod 180 powinno byc jeśli dobrze pamietam

Opublikowano

mi rysuje pomarańczową kule już przy 1200 a 2000 mam czerwony balon na fisie zmień bieg... 2.0 tdi a co do spalania to masz racje... rewelka. jak jade za jakimś kapeluszem np: z N. Targu do Krakowa to czasami mam 3,8-4.4 /100km moje poprzednie auto kopciło 2 razy więcej :)

jaki masz MMI mapy?

Opublikowano
  • Autor

Darecy, pytasz o wersję MMI? Mam 3G bez twardego dysku. Mapy jakiejkolwiek brak.

patrzyłeś ile osiagasz na 3-ce? coś pod 180 powinno byc jeśli dobrze pamietam

180 na 3ce?:shock3: Póki co przy jakimś skrajnym wyprzedzaniu miałem na 2ce koło 100 i się zmieszałem, bo biorąc pod uwagę zwyczajowe porady czerwonego bąbla powinienem z 2ki wrzucić 6 :decayed:

Opublikowano

naszego forumowego kolegi ex-fura. :decayed: