Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8 CDNB] 2.0TFSI Daytona Grey S-Line Olaf&Olaf ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ohm, a jak kredu je chipował, na hamowni czy allegro :P

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze co do tajemniczych dla mnie (do tej pory) kodów zawieszenia... Okazuje się, że mam 1BV, czyli chyba -30mm. Muszę uaktualnić opis w pierwszym poście :tongue:

Opublikowano
Zarejestrowałem się tutaj prawie 3 lata temu jako posiadacz BMW e90, ale miałem chyba przeczucie, że przyjdzie kiedyś czas na A4 :eusathink: Przedstawiam w skrócie mój nowy nabytek:

Mam dwa pytanka.Jak porownasz E90 do B8 no i jak zuzycie oleju :decayed:

Daytona gray , chyba najladniejszy kolor do audi niestety w B8 byl tylko jako Audi exclusive za jakies chore pieniadze

Gratki auta , pieknie sie prezentuje !

Opublikowano

No autko bomba i tak jak radziłem OOOO kombi. Jest piękny:) Minus jest taki, że straszliwie mnie najarałeś na zmianę swojego staruszka he he.

Następnym razem na squasha jadę z tobą!

PS. Felgi te co masz to chyba mój ulubiony model, ewentualnie możesz pomyśleć o tych co ma turdzi (post wyżej w podpisie). Super by pasowały do twojego koloru.

Opublikowano
Dzięki, dzięki :) Fajnie, że się podoba. Faktycznie lakier jest dość efektowny - z bliska mieni się zielenią i fioletem. Wkrótce będą nowe fotki - także dyfuzora.

Z listwami będzie trzeba zawalczyć. Wstępnie zniechęciła mnie kwestia montażu (wiercenie takiego ładnego progu? :P), ale prędzej czy później się tym zajmę.

Rozkmina tematu felg trwa dalej... Już druga osoba twierdzi, żebym zostawił to co mam. W sumie opcja nie taka zła, ale denerwuje mnie duże ET - chyba 47. Chciałbym coś bardziej agresywnego - przy szerokości 8cali i oponie 245 powinno wejśc ET35 (zdaje się, że takie jest w A5). Dystanse jakoś do mnie nie przemawiają. A może jednak 19... :>

Kolego, śledź proszę tą kwestię Nautiliusa, bo ja mieszkam na Wilanowie i mam nadzieję, że tam moja żona do nikogo nie jeździ ;);)

Pare dni temu, też sie łamałem nad 19' jednak temat odpuściłem i mam dokładnie te same felgi jak Ty.

Na Łódzkie dziury to max..

Rzeczywiście ET w B8 jest tragicznie dobrane, ja ide w jakiś dystans na tył, ok 20mm mam nadzieje ze pomoże.

Twoja fura była na 99%w niedziele rano w Łodzi ,nawet z tym boxem z fotek

Opublikowano
  • Autor

Sorki Grom, ale jestem lamerem... nie zajarzyłem, że mówisz o Łodzi :facepalm: Faktycznie to żona jeździła samochodem. Zdaje się, że teściowa mieszka pod Tobą :grin::grin: Jeździsz też B8? Ja pochodzę z Tuszyna by the way.

Kurcze, możesz Turdzi napisać coś więcej o tych swoich kołach? Oryginał? Jaki rozmiar/ET? Faktycznie nieźle by mi takie przypasowały :kox: A co do Twojego pytania o porównanie z e90 to jeszcze trochę za wcześnie:dontknow: Pierwsze odczucie jest takie, jakby A4 była o klasę wyższa i nowocześniejsza, ale chyba jednak trochę odczuwam różnice między napędem tylnym a przednim :kwasny: Z drugiej strony, to nie auto na tor przecież :decayed:

Natrafiłem niedawno na wątek o spalaniu oleju przez 2.0TFSI (chyba na forum A5) i się przeraziłem. Muszę kupić miarkę i pobadać, ale póki co chyba jest dobrze - przejechałem jakoś ponad 3k i według komputera poziom oleju pozostaje podobny. W e90 wlewałem pewnie jakieś 2 litry na jedną wymianę (longlife co 30k). Myślałem, że to bardzo dużo :naughty: W A4 planuję wymiany co 15k.

Opublikowano
Sorki Grom, ale jestem lamerem... nie zajarzyłem, że mówisz o Łodzi :facepalm: Faktycznie to żona jeździła samochodem. Zdaje się, że teściowa mieszka pod Tobą :grin::grin: Jeździsz też B8? Ja pochodzę z Tuszyna by the way.

Hehe, ma się to oko:) Żone I. oczywiście znam, teściową też, starą Bmke kojarze -świat jest mały.

Jeżdźe czarnym b8 tdi sedan, na takich felgach jak Twoje:)

Pozdrawiam

Opublikowano

Dobra jest skubana... :kox:

Opublikowano

mapka się piecze w imacu :wink:

Ja też szukam jakiejś fajnej felgi na lato :naughty:

Opublikowano

Kurcze, możesz Turdzi napisać coś więcej o tych swoich kołach? Oryginał? Jaki rozmiar/ET? Faktycznie nieźle by mi takie przypasowały :kox: A co do Twojego pytania o porównanie z e90 to jeszcze trochę za wcześnie:dontknow: Pierwsze odczucie jest takie, jakby A4 była o klasę wyższa i nowocześniejsza, ale chyba jednak trochę odczuwam różnice między napędem tylnym a przednim :kwasny: Z drugiej strony, to nie auto na tor przecież :decayed:

Natrafiłem niedawno na wątek o spalaniu oleju przez 2.0TFSI (chyba na forum A5) i się przeraziłem. Muszę kupić miarkę i pobadać, ale póki co chyba jest dobrze - przejechałem jakoś ponad 3k i według komputera poziom oleju pozostaje podobny. W e90 wlewałem pewnie jakieś 2 litry na jedną wymianę (longlife co 30k). Myślałem, że to bardzo dużo :naughty: W A4 planuję wymiany co 15k.

jak ci przez 3K nie ubylo to powinno byc OK.Co do moich felg to orginal 19x8.5 cale ET 42.

Opublikowano
Daytona gray , chyba najladniejszy kolor do audi niestety w B8 byl tylko jako Audi exclusive za jakies chore pieniadze

Mi tez sie Daytona bardzo podoba i w kazdym modelu wystepuje w jedynie w ramach exclusive'a.

Dr - super fura, szkoda ze nie Q :polew:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Rosemeyer. Już sobie wmówiłem, że Q podwyższa spalanie i jest w ogóle niepotrzebne wiec mnie to nie rusza :whistling:

Kurcze, Twoje Q7 nieźle się prezentuje w obiektywie Piotra. Póki co podziękowałem mu za ofertę wykonania zdjęć, ale kiedyś może się skuszę... albo sam się nauczę :naughty:

BTW, fanom fotografii (i też BMek) polecam e90post. Co tam poniektórzy potrafią zrobić z aparatem to szok:slina:

Opublikowano

Hej J ;)

sliczne autko. Felgi 19" tez bym sobie na Lodz odpuscil..

Bede w swieta w lodzi, w bagazniku woze komplet dystansow 10mm gdybys byl zainteresowany.

Smigam na feli z A5 z ET26 - mozesz u mnie zobaczyc jak to wyglada przy 245/45R17

pozdrowienia, gregu

Opublikowano

ja poszedłem na kompromis i zamiast nowych i audi do audi kupiłem rial 18' razem z oponkami niedrogo...

(w razie czego jak nie będą mi pasować aby z nich się szybko wypiąć) :whistling:

Opublikowano

Graty fury kolor mega . Przy okazji Darecy odezwij sie na priv.

Opublikowano
  • Autor
Hej J ;)

sliczne autko. Felgi 19" tez bym sobie na Lodz odpuscil..

Bede w swieta w lodzi, w bagazniku woze komplet dystansow 10mm gdybys byl zainteresowany.

Smigam na feli z A5 z ET26 - mozesz u mnie zobaczyc jak to wyglada przy 245/45R17

pozdrowienia, gregu

Kurcze, tak się wkręciłem na te 19tki, że chyba nie wytrzymam i jednak przejdę na ciemną stronę mocy :evil2: Muszę się przekonać na własnej skórze i być może nastąpi to już jutro. Pojadę "na dzień dobry" na moją ulubioną ul. Inflancką - jak zostawię kawałek felgi w ulicy to nie będę miał wyjścia i trzeba będzie kupić mniejsze:whistling:

Anyway, dzięki za info Greg. Przy tym co planuję chyba dystanse już nie będą potrzebne. Ale może uda się zrobić jakiegoś spota:naughty: Może grom będzie chętny.

Opublikowano

Kurcze, tak się wkręciłem na te 19tki, że chyba nie wytrzymam i jednak przejdę na ciemną stronę mocy :evil2:

:good: :good: :good:

Opublikowano

Tak Inflancka nie da sie juz jechac szybciej niz 20kmh niczym. Chyba, ze ktos nie lubi swojego auta... Mieli ja robic juz dawno, ale cos nie moga wystartowac...

Opublikowano
  • Autor

Kurcze, tak się wkręciłem na te 19tki, że chyba nie wytrzymam i jednak przejdę na ciemną stronę mocy :evil2:

:good: :good: :good:

No to ciemna strona mocy będzie musiała na mnie trochę poczekać :thumbdown:

http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?231408-My-nineteen-inch-fotostory-czyli-19x8-5-ET32-do-B8

...ale tylko trochę :evil: