Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Dlaczego taka mała dawka i jak ją zmienić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

spoko, jakby co to pisz, bo ja już swoją niunię sprzedałem, ale mechaniką nadal się zajmuje :wink4:

Jak będziesz miał czas to weź sobie laptopa do auta wjedź na prosty odcinek. Rozbujaj się, trzymaj równo gaz (wcześniej ustaw dawkę np.na 5mg) i w kanale 15 zobacz jekie masz spalanie, Później zmień dawkę na 2,2 i się przejedź trzymając taką samą predkość i wartość pedału gazu i zpbacz jaką będziesz miał różnicę w spalaniu.

Oczywiście, jak wiesz wartość naciśniętego pedału gazu można również sprawdzić vagiem.

Miłej zabawy !

Opublikowano

wiem jak to zrobić chodziło mi tylko o tą dziwną rzecz że gdy mg się zmniejsza to w rzeczywistości podaje więcej paliwka a tu na forum piszą że gdy sie "wartość" zmniejsza to podaje więcej paliwa ale tam sa 2 wartości jedna pokazuje w miligramach a druga w adaptacji (ta sie reguluje) no i nie wiedziałem którą ale teraz już wiem dzięki jeszcze raz :good:

Opublikowano

to teraz rozumiem wreszcie że jek zmniejszy się miligramy to zwiększa się dawka podawanego paliwa i o to mi chodziło a co do kolegi spanky to z niego taki VIP jak z koziej .... trąba bo człowiekowi na forum który potrzebuje informacji nie chce pomóc wiec dla niego :thumbdown:

a dla Ciebie banshee koleżko miły :drinks: :drinks:

najpierw naucz sie czytac ze zrozumieniem

1. wplywa na dawke paliwa na wolnych obrotach i czym jest mniejsza (wtedy dostaje wiecej paliwa) tym auto szybciej sie zbiera i lepiej reaguje na dodawanie gazu, nalezy pamietac aby nie ustawiac mniejszej niz 2,2 mg

ale widac to zbyt trudne ... [kwestia praktyki i sie nauczysz :wink4:] ....

poza tym to jest forum i to czy udziele Ci pomocy czy nie to jest tylko i wylacznie moja dobra wola ...

p.s nie bede sie znizal do Twojego poziomu [taki ze mnie VIP :decayed:] i na czesc Twojego postu nie odpowiem ... nie warto ... :decayed: [br]Dopisany: 24 Kwiecień 2009, 20:56_________________________________________________

Jak byłem u Rogala to jeszcze miałem EGR :decayed:

ale teraz fizycznie go nie masz wiec nie ma co sobie zawracac glowy ... silnik non stop dostaje czysty tlen :evil:

Opublikowano

1. wplywa na dawke paliwa na wolnych obrotach i czym jest mniejsza (wtedy dostaje wiecej paliwa) tym auto szybciej sie zbiera i lepiej reaguje na dodawanie gazu, nalezy pamietac aby nie ustawiac mniejszej niz 2,2 mg

co ty p.......... a co tu wynika z tego????????nie jest tu powiedziane co mam zmniejszyć żeby sie zwiększyła dawka. w adaptacji trzeba zwiększyć wartość żeby zmniejszyły sie wskazania podawane w miligramach a co za tym idzie będzie podawał więcej paliwa- teraz to wiem ale nie dzięki tobie ani temu co napisałeś.

i masz racje nie wypowiem sie na twój temat wiecej bo tylko i wyłącznie dlatego że administratorzy nie dadzą powiedzieć słowa na takich "wafli" jak ty!!!!!!!!!

........gorzej jak komuna :thumbdown:

warnpmod.gif

Opublikowano

co ty p.......... a co tu wynika z tego????????nie jest tu powiedziane co mam zmniejszyć żeby sie zwiększyła dawka. w adaptacji trzeba zwiększyć wartość żeby zmniejszyły sie wskazania podawane w miligramach a co za tym idzie będzie podawał więcej paliwa- teraz to wiem ale nie dzięki tobie ani temu co napisałeś.

i masz racje nie wypowiem sie na twój temat wiecej bo tylko i wyłącznie dlatego że administratorzy nie dadzą powiedzieć słowa na takich "wafli" jak ty!!!!!!!!!

........gorzej jak komuna :thumbdown:

no tak ... zapomnialem ze niektorym trzeba powiedziec ze zeby podrapac sie w glowe trzeba podniesc reke w kierunku glowy a nie schylac glowy w kierunku reki .... :polew: :polew: :polew: