Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1Z] Proszę o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

proszę o analizę logów i odpowiedz na kilka pytań:

grupa 011

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/739c82d6a16a4408.html

grupa 003

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d4b245d49b812b51.html

grupa 008

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2a8d1d10e869f6d9.html

Mam pytanie dotyczące turbiny a mianowicie jego sterowania,

W która stronę porusza sie sztanga w tym silniku w prawo czy w lewo po ruszeniu z miejsca?

Czy wąż który prowadzi do gruszki umiejscowionej na końcu tej sztangi zasysa powietrze czy wypuszcza?

http://img149.imageshack.us/img149/4127/westezo7.jpg

Zadaje te pytania ponieważ sztanga u mnie była skręcona prawie na max i nie wiem jak mam ja teraz ustawić żeby było dobrze (brak zawleczki dlatego ktoś skręcił ja na max żeby nie spadła)

I w jakiej pozycji znajduje sie element w którym sztanga łączy sie z turbina? jest "obrócona" w prawo czy na wprost ?

Opublikowano

w lewo,

ciśnienie jest wytwarzane i wypycha sztange

Opublikowano

sterowane nadcisnieniem ...

co do logow to najprawdopodobniej masz zle wyregulowana sztange ....

Opublikowano

sprobuj podmienic N75 ...

katalizator masz ?

Opublikowano

kata nie ma a zaworek był kupiony nowy w serwisie bo mechanik mówił ze stary był zepsuty ponieważ wpadał w tryb awaryjny, ale wiem już ze wpadał w ten tryb z powodu sztangi..

Opublikowano

kata nie ma a zaworek był kupiony nowy w serwisie bo mechanik mówił ze stary był zepsuty ponieważ wpadał w tryb awaryjny, ale wiem już ze wpadał w ten tryb z powodu sztangi..

a N75 jest dobrze podpiety ?

Opublikowano

chyba tak bo mechanik podpinał a jest gdzieś na forum rozpiska jak go podłączyć ?

jest .. poszukaj ... [to lepiej sprawdz a i szczelnosc przewodow od zaworka tez podprawdzaj]

Opublikowano

Z zaworkiem jest wszystko ok... i przewody tez są dobre a co pokazuje tabela "Duty cycle Boost Valvle" w logach? bo wartości są trochę za niskie?

Pomocy nie mam już sil do tego auta

Opublikowano

co pokazuje tabela "Duty cycle Boost Valvle" w logach? bo wartości są trochę za niskie?

wysterowanie [wspolczynnik trwania impulsu otwarcia] N75 ....

Opublikowano

wyglada jakby n75 zle sterował

albo "bączek" ma jakąś nieszczelność :mysli:

Opublikowano

albo "bączek" ma jakąś nieszczelność :mysli:

masz na mysli gruche ... ?

Opublikowano

tak

Opublikowano

ale ten "baczek"jest chyba dobry bo w pierwszym logu gdy auto wpadło w tryb awaryjny współczynnik pokazuje 94% i sie utrzymuje ? czy sie mylę ?[br]Dopisany: 26 Kwiecień 2008, 00:50 _________________________________________________mimo iż przewody ciśnieniowe wydaja sie ok kupie jednak nowe i czy muszą mieć odpowiednia długość bo u mnie były już raz przycięte ?[br]Dopisany: 26 Kwiecień 2008, 16:35 _________________________________________________Czy może mi ktoś napisać jak działa zawór upustowy przy turbinie ? czyli co sie dzieje gdy n75 otworzy sie i wypycha sztangę z gruszki?

Opublikowano

Czy może mi ktoś napisać jak działa zawór upustowy przy turbinie ? czyli co sie dzieje gdy n75 otworzy sie i wypycha sztangę z gruszki?

Jeżeli doładowanie rośnie ponad wymagane wtedy sztanga (sterowana przez ECU przy pomocy [N75]) podnosi sie wypuszczając spaliny kanałem bocznym omijajac strone goraca turbiny .Spada predkosc obrotowa turbiny a co za tym idzie spada wartosc doladowania.

Opublikowano

czyli N75 steruje tylko "odcięciem" doładowania a nie samym doładowaniem w takim razie to ze mam słabe ciśnienie od niskich obrotów nie jest przyczyna N75 tylko wyrazie czegoś innego . Rozebrałem dziś cały dolot i dziur brak

Opublikowano

no u Ciebie to wyglada tak jakby zawór upustowy był prawie cały czas otwarty, a że N75 steruje nim także tak jak spanky juz napisał, sprobuj go podmienić

Opublikowano

czyli N75 steruje tylko "odcięciem" doładowania a nie samym doładowaniem w takim razie to ze mam słabe ciśnienie od niskich obrotów nie jest przyczyna N75 tylko wyrazie czegoś innego . Rozebrałem dziś cały dolot i dziur brak

ja bym jednak sprobowal podmienic N75 ... :wink4:

Opublikowano

czy kont początkowy wtrysku może być na poziomie 39-41 i co tak w ogóle powoduje przestawiony kont wytrysku ? oraz jaki może być powód zmniejszonej dawki paliwa przy niskich obrotach ?