YATES Opublikowano 31 Marca 2012 Opublikowano 31 Marca 2012 Wymieniając pasek klimy i alternatora zobaczyłem pęknięcie łapy silnika poniżej na fotce . Czy można z tym jeszcze jeżdzić 2-3 tygodnie czy grozi jakieś niebezpieczeństwo ? Jak będę wymieniał łapę to przy okazji wymienić też poduszkę ?
Pawlo 2004 Opublikowano 31 Marca 2012 Opublikowano 31 Marca 2012 Jak mi pękła ta łapa w B6 to az mi biegi zaczęły ciężko wchodzić bo silnik był obwieszony. Oddałem do zespawania aluminium i wszystko było cacy i wiem, że od 4 lat nic się z nia nie dzieje.
daniel40 Opublikowano 31 Marca 2012 Opublikowano 31 Marca 2012 Na pewno nie możesz tak jeździć. Jak Ci wchodzą biegi? nie telepie budą? Jakby co to posiadam taką łapkę PW
YATES Opublikowano 31 Marca 2012 Autor Opublikowano 31 Marca 2012 Biegi wchodzą normalnie , może troszkę telepie budą na biegu jałowym i przy ruszaniu z jedynki jest takie uczycie jakby karoseria przez moment odjeżdzała od silnika. Oczywiście, że to wymienię po świętach, bo teraz auto na 3 dni idzie do lakierowania dachu i tylnej klapy. Trudna jest wymiana takiej łapy ? Co trzeba najpierw demontować ?
Malinek110 Opublikowano 31 Marca 2012 Opublikowano 31 Marca 2012 Nie jest trudna na pewno bedziesz musiał unieść silnik łape mozna pospawać ale od razu wymien poduszkę.I sprtawdz pozostałe poduchy moze wyzioneły ducha jak na nich trzymał sie cały silnik.
Rekomendowane odpowiedzi