Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nowa sekwencja z montażem, 3 lata gwarancji za 1400zl Wrocław co myślicie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od 8 lat jeżdżę na LPG i od 8 lat słyszę że gaz ma być nieopłacalny... Teraz kolejne auto i kolejna instalacja LPG :wink: pomyśl że z każdym kilometrem na benzynie gazik już by się zwracał :wink: co do instalacji czasem lepiej dopłacić i być naprawdę zadowolonym, nie mówię że akurat ta oferta jest zła, na pewno polecam Ci popytać o opinie na temat tego warsztatu, może nawet zadzwonić do nich i podpytać co i jak, żeby się nie okazało że to tylko zbieranina pozostalości na magazynie i chcą się tylko tego pozbyć, choć z punktu widzenia właściciela warsztatu lepiej nie montować badziewia bo złe opinie jak wiadomo szybko się rozchodzą, ale sprawdzić nie zaszkodzi :-)

Opublikowano

Dołożyć z 1000zł i założyć porządną instalację u polecanego gazownika.

To, co trafi pod maskę za 1399zł będzie na pewno wymagało poprawy/doinwestowania i sporo czasu i nerwów.

Na pewno pójdzie ESGI2 z reduktorem STEFANELLI GEO i wtryskami VALTEKOpodobnymi, czyli zestaw składający się ze słabiutkiej elektroniki, niewystarczającego reduktora(nie dawał rady za bardzo przy silniku 1,6 i 113KM) i beznadziejnych wtrysków. Za tą cenę montaż pewnie też będzie pozostawiał wiele do życzenia.

Żaden z tych 2 warszatatów nie słynie z jakości, jak i ich instalacje.

Opublikowano

Do jakiegoś kurdupla typu matiz/yaris byłbym skłonny zaryzykować ale do większego bardziej skomplikowanego silnika to nie bardzo, ciężko samemu byłoby to doprowadzić do ładu:wink:

http://www.autocentrum.pl/go/524__Oceny_instalacji_LPG_-_producent_EKO_ALMA__20.html

Opublikowano

Akurat MATIZ jak i auta japońskie mają najczęściej bardzo krótkie czasy wtrysków, więc stwierdzenie chybione, bo tam nie sprawdzą się tanie, wolne wtryski. Audi ma stosunkowo długie czasy wtrysków i jest większa szansa na poprawną(w miarę) pracę na wolnych wtryskach.

W najtańszych instalacjach są też najtańsze reduktory, a te muszą podołać mocy ponad 100KM w naszych autach i tu zaczynają się problemy jak chodzi o dobór komponentów.

Bardzo ważnym elementem jest prawidłowy montaż-poprawne nawierty w kolektorze, które można wykonać tylko po jego demontażu, estetyczne i nie przeszkające w normalnej obsłudze rozmieszczenie elmentów pod maską, porządne polutowanie wiązki to rzeczy, wymagające czasu. A czas to pieniądz. Jak coś jest tanie, to nie może zabierać dużo cennego czasu montażyście.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedzi, wyleczyliście mnie z tego pomyslu ;]

Opublikowano
Dzięki za odpowiedzi, wyleczyliście mnie z tego pomyslu ;]

Oczywiście nie chwieliśmy Cię wyleczyć z pomysłu zamontowania LPG (bynajmniej ja nie :decayed:), chodzi tylko o to że z gazem tak już niestety jest, że na początek trzeba wy***ać nieco kapuchy na dobrą instalację, lecz im jest porządniejsza tym szybciej zaczyna ta kapucha do nas wracać wraz z satysfakcją że mamy coś co działa tak jak powinno i samo na siebie zarabia :naughty:

Opublikowano

Jeśli chcesz kontakt do dobrego gazownika, napisz do mnie na PW.

Opublikowano

jest temat polecane warsztaty LPG zobacz może jest z Twojego regionu.

Opublikowano

Witam Panowie

wstawiaj gazownie kolego i ciesz sie z tanszej jazdy ale dobrą instalacje !!! to jest podstawa

ja smigam juz drugą a4 z 1.8T i jestem bardzo zadowolony

P.S Cris jak tam po BT ? :)))))))))

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wydaje mi się,że na tę instalację(1399) trzeba zbierać bonusy w innej firmie(600pln)np. stacja benzynowa.Tak to rozumiem.