Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Jak wyregulować wiązkę światła bixenonu w pionie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiem jak regulowac swiatlo w poziomie ale nie wiem jak regulowac w pionie-za nisko mi swieci :gwizdanie:

jak to sie robi panowie ?

Opublikowano

Masz sróby regulacyjne dwie na górze :) kręciłeś nimi?

Opublikowano

Masz sróby regulacyjne dwie na górze :) kręciłeś nimi?

stojac przodem do samochodu krecilem srubą biala w prawej lampie-wysokosc sie nie zmieniala ale widzialem ze zmienia swoje polozenie odblysnik zarowki h7 czyli swiatla "dlugie" ale jak regulowac soczewke to nie wiem

jesli mozna regulowac w pionie i poziomie to w pionie juz regulowalem ale odblysnik swiatla drogowego a ja chce podniesc swiatlo soczewki

Opublikowano

są 2 śruby do regulacji...- jedną regulujesz pion drugą poziom świecenia (jedna z prawej strony relektoru druga z lewej) - jeżeli kręciłeś obiema i wysokość świecenia się nie zmieniła to musisz rozebrać reflektor - regulacja spadła z mocowania i trzeba to włożyć na swoje miejsce - często tak sie zdarza przy transporcie...- każdy średniej kalasy mechanik Ci to zrobi - ja w swoich bi miałem to samo - trzeba było bebechy powsadzać na swoje miejsce i wszystko było o.k. :th:

Opublikowano

są 2 śruby do regulacji...- jedną regulujesz pion drugą poziom świecenia (jedna z prawej strony relektoru druga z lewej) - jeżeli kręciłeś obiema i wysokość świecenia się nie zmieniła to musisz rozebrać reflektor - regulacja spadła z mocowania i trzeba to włożyć na swoje miejsce - często tak sie zdarza przy transporcie...- każdy średniej kalasy mechanik Ci to zrobi - ja w swoich bi miałem to samo - trzeba było bebechy powsadzać na swoje miejsce i wszystko było o.k. :th:

ok dzieki moze trzeba pokrecic ta sruba nad kierunkowskazem i bedzie dzialac :)

Opublikowano

tak jest :th: