szczepanov Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Trzy tygodnie temu gosc wjechal mi w tyl auta,zniszczenia nie sa duze,do wymiany i malowania zderzak(chociaz nie wim co jest pod zderzakiem.Na miejscu byla policja,wszystko zglosilem do ubezpieczalni sprawcy.Czekalem na kontakt 10 dni i nikt z ubezpieczalni sie ze mna nie skontaktowal.Wreszcie sam do nich zadzwonilem,okazalo sie ze niby nie ma likwidatora szkod odpowiedzialnego za moja sprawe i powiedzieli ze zadzwonia do mnie(powiedzieli ze za 3 dni).Od tamtej pory minal ponad tydzien i nic.Ale do rzeczy..slyszalem ze jezeli ubezpieczalnia nie zrobi mi auta w ciagu 30 dni od zgloszenia sa zobowiazani do zaplaty za koszty moich przejazdow po tym czasie.Czy jezeli wystawie im fakture od jakiegos przewoznika ze po uplywie tych 30 dni korzystalem z jego uslug oddadza mi za to pieniadze.Dodam ze moim autem da sie jezdzic aczkolwiek zawsze moge powiedziec ze od czasu zdarzenia stoi w warsztacie.Z gory dzieki za odpowiedz,sprawa moze nieco zawila ale moze ktos juz mial z czyms takim doczynienia.Pozdro
Yelo Opublikowano 7 Maja 2008 Opublikowano 7 Maja 2008 Problem polega na tym, że musisz uzasadnic te przejazdy. Że miałeś coś do załatwienia itd., dobrze jeżeli prowadzisz własną działalnosc. To jest właśnie chore, miałeś swój samochód, mogłeś nim pojechac gdzie chciałeś, kiedy chciałeś i nie pytałeś nikogo o pozwolenie. Niestety, kiedy auto stoi w naprawie, to tracisz te możliwości i nikt tego nie zrekompensuje. Więc ciesz się, że auto jeździ, policja nie zabrała dowodu rejestracyjnego i czekaj cierpliwie na likwidację szkody.
michau Opublikowano 18 Maja 2008 Opublikowano 18 Maja 2008 Na jakiej podstawie należy się zwrot kosztów przejazdów od firmy ubezpieczeniowej? Czy jeżeli auto stało w serwisie ASO Skody 4 tygodnie a ja codziennie dojeżdżałem 120km do pracy to mogę się ubiegać o zwrot kosztów przejazdów według 2kl. poc. pośp.? Prawo do auta zastępczego z OC sprawcy wypadku http://www.twoja-firma.pl/wiadomosc/16779384,prawo-do-auta-zastepczego-z-oc-sprawcy-wypadku.html Wydatki na auto zastępcze stanowią koszt http://www.twoja-firma.pl/wiadomosc/16047622,wydatki-na-auto-zastepcze-stanowia-koszt.html
kAtowice.27 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Opublikowano 22 Stycznia 2009 OKi a Co ma zrobić osoba prywatna jest jakies prawo jak napisać takie odowlanie
Korzeń Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 Na jakiej podstawie należy się zwrot kosztów przejazdów od firmy ubezpieczeniowej? Czy jeżeli auto stało w serwisie ASO Skody 4 tygodnie a ja codziennie dojeżdżałem 120km do pracy to mogę się ubiegać o zwrot kosztów przejazdów według 2kl. poc. pośp.? Auto sie nalezy ale tylko na czas roboczogodzin w serwisie. Czyli jesli likwidator szkody wycenil robote na 8 godzin a auto stoi w serwisie 2 tygodnie to masz prawo tylko auta na 1 dzien.
Rekomendowane odpowiedzi