Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trzy tygodnie temu gosc wjechal mi w tyl auta,zniszczenia nie sa duze,do wymiany i malowania zderzak(chociaz nie wim co jest pod zderzakiem.Na miejscu byla policja,wszystko zglosilem do ubezpieczalni sprawcy.Czekalem na kontakt 10 dni i nikt z ubezpieczalni sie ze mna nie skontaktowal.Wreszcie sam do nich zadzwonilem,okazalo sie ze niby nie ma likwidatora szkod odpowiedzialnego za moja sprawe i powiedzieli ze zadzwonia do mnie(powiedzieli ze za 3 dni).Od tamtej pory minal ponad tydzien i nic.Ale do rzeczy..slyszalem ze jezeli ubezpieczalnia nie zrobi mi auta w ciagu 30 dni od zgloszenia sa zobowiazani do zaplaty za koszty moich przejazdow po tym czasie.Czy jezeli wystawie im fakture od jakiegos przewoznika ze po uplywie tych 30 dni korzystalem z jego uslug oddadza mi za to pieniadze.Dodam ze moim autem da sie jezdzic aczkolwiek zawsze moge powiedziec ze od czasu zdarzenia stoi w warsztacie.Z gory dzieki za odpowiedz,sprawa moze nieco zawila ale moze ktos juz mial z czyms takim doczynienia.Pozdro

Opublikowano

Problem polega na tym, że musisz uzasadnic te przejazdy. Że miałeś coś do załatwienia itd., dobrze jeżeli prowadzisz własną działalnosc. To jest właśnie chore, miałeś swój samochód, mogłeś nim pojechac gdzie chciałeś, kiedy chciałeś i nie pytałeś nikogo o pozwolenie. Niestety, kiedy auto stoi w naprawie, to tracisz te możliwości i nikt tego nie zrekompensuje. Więc ciesz się, że auto jeździ, policja nie zabrała dowodu rejestracyjnego i czekaj cierpliwie na likwidację szkody.

Opublikowano

Na jakiej podstawie należy się zwrot kosztów przejazdów od firmy ubezpieczeniowej? Czy jeżeli auto stało w serwisie ASO Skody 4 tygodnie a ja codziennie dojeżdżałem 120km do pracy to mogę się ubiegać o zwrot kosztów przejazdów według 2kl. poc. pośp.?

Prawo do auta zastępczego z OC sprawcy wypadku

http://www.twoja-firma.pl/wiadomosc/16779384,prawo-do-auta-zastepczego-z-oc-sprawcy-wypadku.html

Wydatki na auto zastępcze stanowią koszt

http://www.twoja-firma.pl/wiadomosc/16047622,wydatki-na-auto-zastepcze-stanowia-koszt.html

Opublikowano

Na jakiej podstawie należy się zwrot kosztów przejazdów od firmy ubezpieczeniowej? Czy jeżeli auto stało w serwisie ASO Skody 4 tygodnie a ja codziennie dojeżdżałem 120km do pracy to mogę się ubiegać o zwrot kosztów przejazdów według 2kl. poc. pośp.?

Auto sie nalezy ale tylko na czas roboczogodzin w serwisie.

Czyli jesli likwidator szkody wycenil robote na 8 godzin a auto stoi w serwisie 2 tygodnie to masz prawo tylko auta na 1 dzien.