Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wiązka grzanych siedzeń

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

no i napotkałem problem

kostka fotela kostka klimatronika

1-brazowo czarny 1- niebiesko szary

2-czarno biały 2- żółto czarny

3-brazowy 3- czarno biały

4-żółto czarny 4- 2x czerwono biały napięcie -12V z deski

5-wolny 5- czarno czerwony

6-wolny 6- 2x brązowy

mam nadzieje ze rozumiem jak mam podłączyć jak gdzieś się mylę proszę o poprawienie

k.fot - k-klima.

1 i 3 - 6 mostek i do masy

2 - 3

4 - 2

a gdzie wrazić te z kostki klima... 1-niebiesko szary, 5- czarno czerwony

fotki poglądowe

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1a643a8596139088.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7d8402ea2d62c593.html

Opublikowano

Czerwono-biały stały plus bezpiecznik S44 15A

czarno-czerwony plus po stacyjce bezpiecznik S5 5A

Niebiesko-szary lub ( szaro-niebieski ) podświetlenie regulatorów i to chyba jest z deski.

:wink:

Opublikowano
  • Autor

i wszystko jasne :hi:

ale to podświetlanie mogę pociągnąć ??? z przycisku ogrzewania tylnej szyby bo mi zostanie.

Opublikowano
i wszystko jasne :hi:

ale to podświetlanie mogę pociągnąć ??? z przycisku ogrzewania tylnej szyby bo mi zostanie.

:thumbup1: jak będzie najłatwiej...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Jeszcze raz bardzo Dziękuje :hi:

jutro zabieram się to lutowania :wink:

podłączenie niebawem :naughty:

jakby coś nie hallo to będę pisał

---------- Post dopisany 20-04-2012 at 21:13 ---------- Poprzedni post napisany 09-04-2012 at 00:20 ----------

jest problemo pocieniałem już kable wszytsko w pocie czoła ale opanowałem chce sie wpinać w bezpiecznik S44 ale ja takiego ni mam i widzę po tym wszystkim ze nawet nie jest tam prąd pociągnięty

pomocy

Opublikowano
Jeszcze raz bardzo Dziękuje :hi:

jutro zabieram się to lutowania :wink:

podłączenie niebawem :naughty:

jakby coś nie hallo to będę pisał

---------- Post dopisany 20-04-2012 at 21:13 ---------- Poprzedni post napisany 09-04-2012 at 00:20 ----------

jest problemo pocieniałem już kable wszytsko w pocie czoła ale opanowałem chce sie wpinać w bezpiecznik S44 ale ja takiego ni mam i widzę po tym wszystkim ze nawet nie jest tam prąd pociągnięty

pomocy

Jak nie miałeś grzanych stołków to normalne. :wink:

Musisz dołożyć bezpiecznik i zasilanie do niego, albo podłącz zasilanie mat z innego miejsca, oczywiście przez bezpiecznik.

Wszystko zależy czy chcesz mieć zrobione jak ori czy nie.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

w S43 albo S45 mam miejsce na bezpiecznik i doprowadzenie pradu i tam sie wepne

---------- Post dopisany 22-04-2012 at 00:25 ---------- Poprzedni post napisany 20-04-2012 at 22:02 ----------

Wszystko Działa

skóry się palą jest git

jeszcze raz Bardzo Dziękuje :thumbup1:

---------- Post dopisany 07-09-2012 at 17:59 ---------- Poprzedni post napisany 22-04-2012 at 00:25 ----------

mam mały problem i zastanawiam jak sie do niego zabrać

Prawy fotel grzeje a lewy przestał grzać

pytanie jak sprawdzić ze dochodzi prad do fotele

a jezeli nie dochodzi to jak w ktore kable sie podpiac z probówka we wtyczce klimatronika alby sprawdzic czy do niego dochodzi ???

bezpieczniki oK

Opublikowano

Podpowiedzcie gdzie umieścić przyciski od podgrzewanych foteli, nie chce rezygnować z tego małego schowka w konsoli, a mam tylko jedno wolne miejsce między przyciskami, myślałem nad tym by sterowanie wysokością świateł przerzucić gdzieś w ten plastik nad nogami kierowcy albo w dekor między kierownicą a konsolą środkową...

Opublikowano
Podpowiedzcie gdzie umieścić przyciski od podgrzewanych foteli, nie chce rezygnować z tego małego schowka w konsoli, a mam tylko jedno wolne miejsce między przyciskami, myślałem nad tym by sterowanie wysokością świateł przerzucić gdzieś w ten plastik nad nogami kierowcy albo w dekor między kierownicą a konsolą środkową...
Kolego jak podłaczyłeś wiązke do grzanych foteli można krótki opis bo bende zabierał za podłączanie bo kupiłem skóre z grzanymi fotelami a nie mam wiązki
Opublikowano

Tak z pamięci mogę Ci powiedzieć:

- niebiesko szary : podświetlenie przycisków(podpinasz gdzieś pod inny przycisk do te samego koloru przewodu);

-2 x brązowy :dać do masy;

- czarno czerwony: plus po stacyjce/zapłonie, np. z radia;

-czerwony z białym paskiem to stały plus i dajesz go przez bezpiecznik 30A,jeżeli chcesz mieć jak ori to musisz dołożyć bezpiecznik w skrzynkę bezpieczników w miejsce nr 44 podać tam stały plus (jest pod deską nad nogami kierowcy np. gruby czerwony przewód).

Dasz radę:wink:

A czy ktoś coś odpowie na moje pytanie zadane 2 posty wyżej, może jakieś foto ciekawego rozwiązania ?:wink4:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam pomoże kto zaczołem podłaczac grzane fotele poza podświetleniem przycisku nic nie działa kable w kosce grzania d*p mam takie

DSC_0092.jpg

<br /><br />

DSC_0093.jpg

<br /><br /> A takie wychadzą z fotela

DSC_0094.jpg

<br /><br />

DSC_0095.jpg

<br /><br />kolory w kosce siedzeń są takie 1Brązowu pasek czarny2Cały brązowy3Czarny z białym paskiem4Czarny z żółtym paskiem za każdą rade bardzo dziekuje Pozdrawiam

Opublikowano

Napisz jak łączyłeś regulatory z fotelemi, to będzie łatwiej znaleźć w czym jest problem. :wink:

Masz podane schematy, które nie są zbytnio skomplikowane, więc spróbuj z nich skorzystać :wink:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie w oryginalnej wiązkce z każdej kostki regulatora wychodzi czarno-czerwony przewód od sterowania grzaniem pod który daje plus po stacyjce i tu moje pytanie czy na każdy osobno dawać bezpiecznik 5A czy zmostkować je i pod jeden bezpiecznik 5A? Moje wątpliwości wzbudza fakt, że one lecą dalej osobno (tak jaby miały być pod osobne bezpieczniki) a nie sa zmostkowane oryginalnie tak jak np cienki brązowy i grubszy czerwono-biały

Opublikowano

Na poprzedniej stronie masz schemat i na nim wyraźnie widać, że jest jeden bezpiecznik 5A, po prostu te przewody są mostkowane gdzieś dalej.:wink:

Opublikowano

Ok. Szkoda tylko że na bezpiecznik zabezpieczajacy sterowanie grzania 5A nie ma miejsca w skrzynce bezpiecznikow.

Ten czarno-czerwony przewód do którego podlaczamy + po stacyjce gwarantuje mi że w momencie wyjecia kluczyka ze stacyjki grzanie foteli się wyłączy?

Opublikowano
  • Autor

no chyba lepiej jest tak ze jak wylaczysz zaplon to fotele sie wylacza bo jak zapomnisz wylaczyc to cala noc bedzie grzalo

Opublikowano

Ok. Dobrze że tak jest

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie mój problem w podłączeniu polega na tym że:

mam wiązkę podgrzewanych i elektrycznych foteli. do każdego fotela idzie kostka zielona oraz czerwona a nastepnie w nogi kierowcy idzie plus i minus wraz z bezpiecznikami oraz biała kostka. w kostce są następująco:

pin 1 przewód brązowy (gruby)

pin 2 przewód brązowo-czerwony

pin 3 przewód czarno-żółty

pin 4 przewód niebiesko-żółty

pin 5 przewód czarno-biały

pin 6 przewód niebiesko-biały

reszty wiązki która powinna być podłaczona dalej od tej białej kostki do przycisków-przełączików-regulatorów grzanych siedzeń nie posiadam. natomiast mam kostki zielone z przyciskami-przełącznikami... i kawałkiem wiązki z nimi. kolory kabli są następujące:

czarno-biały

brązowy

czerwono-biały(gruby)

szaro niebieski

czarno-żółty

czarno-czerwony

takie kabelki wychodzą z pierwszej kostki zielonej pod której podpięty jest włącznik grzanych siedzeń

w drugiej kolory kabli są nastepujące:

niebiesko-biały

niebiesko-żółty

szaro-niebieski

czarno-czerwony

obydwie kostki mają wspólnie połączone kabelki :

brązowy oraz czerwono-biały

i teraz mam pytanie jak podłaczyć kable z tych przełączników do tej białej kostki