GEXON Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Witam koledzy, Przymierzam sie do zamontowania RNS E. W chwili obecnej zakupiony jest kosz 2 DIN i okablowanie. Czy oprocz RNS e oraz panelu klimatyzacji bede potzrebowal jakiegos czytnika plyt? Jak bedzie dzialac nawigacja z oryginalnymi plytami, jezeli bede chcial jechac ze skandynawii do Polski? Trzeba bedzie zmieniac plyty, dokupic jakis dodatkowy czytnik? Ostatnie pytanko - czy navi bedzie czytala filmy divx z kart SD? P.S. Po skompletowaniu zakupow mam zamiar udac sie do firmy Skanbis (Lukow Slaski) w celu updatu softu - jakie macie opinie na temat tej firmy, lub jaka polecacie na slasku? Z gory dzieki za wszelki porady.
Gość cwiara Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Jeśli chodzi o nawigację to nie potrzeba żadnego czytnika płyt. Płytę z mapą wkladasz do navi, pod wyświetlaczem jest napęd dvd. Skandynawie i Polskę obsluguje chyba jedna płyta. Czytnik w RNS-e czyta również plyty cd natomiast jeśli chodzi o odtwarzanie filmów to nie obsługuje ani napęd dvd w navi ani czytnik kard SD. Do filmów potrzebny jest adapter multimedialny który jest podłączony do navi a do adaptera odtwarzacz dvd lub tuner tv. Jakbyś byl przypadkiem we Wrocławiu to mogę Ci wgrać najnowsze oprogramowanie PL, odblokować TV podczas jazdy (programowo) lub dograć SDS do obslugi glosowej.
GEXON Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2012 cwiara - wielkie dzieki za rozjasnienie sytuacji. Pozystaje tylko kupic navi, plyte DVD2 i panel klimatronika. Soft zostawie oryginalny, ale dzieki za propozycje
peju Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zeby bylo ciekawie, chociaz sa dwa czytniki kart SD, to sa obsługiwane tylko ich stare typy i do chyba max 2GB. Zadne SDHC czy SDXC nie dziala. Takze jak nie masz takowej karty to albo allegro albo juz przepytaj znajmomych czy nie maja gdzies porzuconej ow karty po starym aparacie cyfrowym itp. Moze byc micro sd poprzez adapter.
julo23 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Jeśli chodzi o nawigację to nie potrzeba żadnego czytnika płyt. Płytę z mapą wkladasz do navi, pod wyświetlaczem jest napęd dvd. Skandynawie i Polskę obsluguje chyba jedna płyta. Czytnik w RNS-e czyta również plyty cd natomiast jeśli chodzi o odtwarzanie filmów to nie obsługuje ani napęd dvd w navi ani czytnik kard SD. Do filmów potrzebny jest adapter multimedialny który jest podłączony do navi a do adaptera odtwarzacz dvd lub tuner tv. Jakbyś byl przypadkiem we Wrocławiu to mogę Ci wgrać najnowsze oprogramowanie PL, odblokować TV podczas jazdy (programowo) lub dograć SDS do obslugi glosowej. Ja jakbym przejezdzał to sie chętnie zgłoszę na odblokowanie i dogranie SDS.
Rekomendowane odpowiedzi