chominik Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Niestety zapewne nie jestem odosobnionym właścicielem A4, któremu odchodzą dolne listy w dzwiach. Zastanawiam się czy kupić nowe org., zamiennik. Zakup org. 429 zł + wysyłka. Zamienniki znalazłem nawet za 120 zł (bez kosztów przesyłki)/Może ktoś z was wymienił na org. Jeżeli tak, to czy są one poprawione, tzn. mają lepiej zabezpieczony metalowy element? Czy opłaca się szukać zamiennika lub org. używany? Waham się co z tym fantem zrobić. Listwa z prawej strony powoli się wyczepia. Zresztą trzyma się tylko na 1/3, bo resztę rdza mi załatwiła.
Mario82A4 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Kolego ja kupiłem na allegro za komplet płaciłem ok 400 zeta razem ze spinkami , to były chyba ori , mam je na aucie ok 2 lat narazie jestem zadowolony . Jak znajde link to podeśle
chominik Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Ok. Z góry dzięki. Dzoniłem do kilku ASO. W jednym koszt listwy po 164 zł za szt. na przód i po 110 zł za szt. za tył. W 2 ASO podałem, że potrzebuję LP i PT, to zażądali odpowiednio 429 i 327. Ci ostatni to sobie chyba jaja robili świąteczne. Za 1500 zł listwy? Może pomylił moje B5 z R8 :-)
bediks Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 zamienniki?? daj jakies namiary na te zamienniki bo szukam po necie i wszedzie tylko ori za 450 zł
Tzieland Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Niestety zapewne nie jestem odosobnionym właścicielem A4, któremu odchodzą dolne listy w dzwiach. Zastanawiam się czy kupić nowe org., zamiennik. Zakup org. 429 zł + wysyłka. Zamienniki znalazłem nawet za 120 zł (bez kosztów przesyłki)/Może ktoś z was wymienił na org. Jeżeli tak, to czy są one poprawione, tzn. mają lepiej zabezpieczony metalowy element? Czy opłaca się szukać zamiennika lub org. używany? Waham się co z tym fantem zrobić. Listwa z prawej strony powoli się wyczepia. Zresztą trzyma się tylko na 1/3, bo resztę rdza mi załatwiła. a nie lepiej je całkowicie usunąć i zrobic gładkie drzwi?
Tzieland Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 pare osób na forum już to robiło, zagadaj w battalionie B5
kograman Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Gdyby ktoś jeszcze zapodal link z opisem jak owe listwy zlikwidować to byłbym happy.
Mario82A4 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Niestety nie mogę namierzyć tego linku co brałem te listwy , a co do zlikwidowania tych listw to uważam że nie warto bo są praktyczne , a jak zdejmiesz listwy to pewnie trzeba będzie malować drzwi co raczej tanie nie będzie i wyjdzie drożej niż kupno tych listw
Tzieland Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 malowanie to koszt 400-500 zł czyli podobnie do ceny listw a jeśli chodzi o ich praktyczność to się zastanawiam i nie mogę dojść do czego one się przydają
MASATO Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 dzięki tym listwą w deszczowy dzień jak wysiadasz z auta to sobie nie upier.... spodni od progu
Tzieland Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 dzięki tym listwą w deszczowy dzień jak wysiadasz z auta to sobie nie upier.... spodni od progu mnie to nie przeszkadza poza tym mam jakiś uraz od tych listw, przez nie muszę malować wszystkie drzwi, bo od zaczepów rudy wszędzie idzie
Mario82A4 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 malowanie to koszt 400-500 zł czyli podobnie do ceny listw a jeśli chodzi o ich praktyczność to się zastanawiam i nie mogę dojść do czego one się przydają Malowanie , szpachlowanie po odcięciu bolcy , a ta cena to za wszystkie drzwi czy za jedne ? Ja za komplet listw ze spinkami dałem ok 400 zeta ale to było ponad 2 lata temu
Tzieland Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 no za całośc, bo przecież nie malujesz całych tylko do tej środkowej listewki teraz komplet listw kosztuje coś ok 250 zł przód + 200 ziko tył ale mi się nie rozchodzi o same listwy, bo uważam że mogą być tylko mnie boli to, że przez nie rudy mi wyszedł
Mario82A4 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Kolego a jak byś dał do polerki to ten rudy nie zejdzie ?
Tzieland Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 rudy zejdzie ale i tak trzeba malować rudy wielkości 5 zł przy prawie każdej spince także jak mam malować to chyba już lepiej będzie pozbyć sie listw i nie mieć tych problemów w przyszłości
kograman Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 rudy zejdzie ale i tak trzeba malować rudy wielkości 5 zł przy prawie każdej spince także jak mam malować to chyba już lepiej będzie pozbyć sie listw i nie mieć tych problemów w przyszłości No racja racja. W takim razie ja listwy zostawiam, bo mi tylko odchodzi od kierowcy i jeszcze jest ok (poza tym że kleiłem już 3 razy).
chominik Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2012 W moim przypadku odchodzą listwy od kiewowcy i lewa tylna. Tzn. tylną już sciągnąłem, bo na ostatnim ząbku się trzymała. Poza tym zastanawiałem się nad samym klejeniem, ale po ściągnięciu listwy przy zapinkach zobaczyłem rdzę. Każda zapinka ma takiego rudego kompana. Najpierw się muszę nimi zając. Pytanie tylko jaki sposób polecacie, aby był skuteczny. Może coś samemu zrobię, bo nie znam dobrego lakiernika, a tych co znam to różne rzeczy robili. Jak się zabrali za pracę to po 2-3 latach trzeba było poprawiać. Do tego przeszlifują więcej i po ocynku.
Rekomendowane odpowiedzi