Voucher Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Witam, Czy to normalne zużycie bieżnika opon na tylnej osi?
grn Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Chodzi o nierównomierne zużycie opony? bo jakoś nie mogę ogarnąć sensu tego posta
Voucher Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Dokładnie, chodzi mi o te "wytarcie" na brzegach opony. Czy to normalne zjawisko?
grn Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Wytarcia są od wewnatrz czy od zewnatrz?
Voucher Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Jak widać na zdjęciach, można powiedzieć, że z obu stron. Chyba, że po prostu przesadzam i nie ma czym się przejmować, ponieważ auta nie ściąga na boki oraz prowadzi się pewnie i stabilnie.
mr.mark1 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 A nie masz za mało powietrza w oponach?? Właśnie wtedy zużywają się szybciej zewnętrzne części bieżnika. Ewentualnie jeździsz za szybko po zakrętach
marjon Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 poczytaj ksiazke sam naprawiam audi a4 o oponach i i tam jest wszystko napisane o nierownym zuzyciu:hi:
Voucher Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2012 A nie masz za mało powietrza w oponach?? Właśnie wtedy zużywają się szybciej zewnętrzne części bieżnika. Ewentualnie jeździsz za szybko po zakrętach Ostatnio sprawdzałem. Było mało, więc dopompowałem do ok. 2.4 bara. ---------- Post dopisany 21-04-2012 at 23:29 ---------- Poprzedni post napisany 10-04-2012 at 21:42 ---------- Czy to normalne zjawisko? Skąd taka widoczna różnica na krawędziach opony?
Rekomendowane odpowiedzi