Siwy2411 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Witam posiadam silnik AFN i ostatnio zauwazylem ze na koncowce wydechu pojawil mi sie olej (na pewno jest to olej). Przeszukalem forum ale potrzebuje jeszcze potwiedzenia odnosnie tego czy to turbosprezarka bedzie do regeneracji ? jesli tak to jaki bylby koszt regeneracji turbo, nie chcial bym dac sie naciagnac ze strony naprawiajacych.
lapek85 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 najpierw to ściągnij wąż z dolotu na turbinie i zobacz czy ma luzy, wzdłużny, poprzeczny
gumis855 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 kolego ja za swoja dalem 800 zl na wymiane i jestem zadowolony, dostalem rok gwarancji i smiga jak wsciekla musze tylko zrobic egr bo cieknie i bedzie git. juz nie jedna osoba smiga na sprezarkach( regenerowanych oczywiscie) z tej firmy i nic sie nie dzieje takze jak cos to mam namiary wysylaja na cala polske i za granice tez
Siwy2411 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2012 gumis jak mozesz podaj mi na pw namiary
lapek85 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 gumis jak mozesz podaj mi na pw namiary już zdecydowałeś się na wymiane/regenerację turbiny?
dante0018 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 A co, olej kapie z rury że jesteś pewien że to on?
danu44 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Przeszukalem forum ale potrzebuje jeszcze potwiedzenia odnosnie tego czy to turbosprezarka bedzie do regeneracji ? No i co masz juz to potwierdzenie ze turbo do regeneracji...? Robiles logi...? Czy jakis fachman Ci to potwierdzil.
Siwy2411 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2012 waz sciagniety turbina nie ma luzow ani wzdluznych ani poprzecznych. Nie ma takze charakterystycznego gwizdania dla zajechanej turbiny. Jest tez taki problem ze czasami auto nie ma mocy takiej jaka powinien miec jedzie na 70%. I obstawialem dlatego ze to turbo. Czy przeplywka moze powodowac taki stan rzeczy? namiary na regeneracje moga przydac sie w przyszlosci
dante0018 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Weź zrób logi to sie dowiesz w czym problem.
danu44 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 namiary na regeneracje moga przydac sie w przyszlosci No jasne, nadmiar wiadomiosci nie zaszkodzi... A juz chciales robic turbo... i podobno olej lał sie z rury... I jeszcze raz ... Bez tego trudno cos wywrózyc...
lapek85 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 kolego Siwy2411 chyba od niedawna zacząłeś przygodę z TDI, na początek proponuję Ci poczytać, dowiedzieć się to i owo, zroibć logi, poźniej podjąć ewentualne naprawy a wymiany pozostaw na sam koniec, tym bardziej turbine, która wskazuje, że jescze przejedzie wiele km bez regeneracji
Siwy2411 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Co racja to racja. Bedziemy dzialac po logach dzieki za pomoc
danu44 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Co racja to racja. Bedziemy dzialac po logach dzieki za pomoc Mam nadzieje ze wiesz wszystko o logach, bo jak nie to moderator poszle szybko Twoje logi do kosza. Watek musisz zalozyc w dziale Diagnostyka VAG... A tu masz cos na pouczenie sie, zanim zaczniesz dzialac... http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?2950-FAQ-forum-quot-Diagnostyka-VAG-quot http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?12031-TDI-Diagnostyka-(aktualizacja-30-VII-2008) Pozdrawiam i powodzenia...
RonM Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 A z wydechu nie leciał Ci olej tylko para wodna zmieszana z sadzą Też tak miałem nieraz Ale za pierwszym razem też pomyślałem że to olej ;p
danu44 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 A z wydechu nie leciał Ci olej tylko para wodna zmieszana z sadzą Też tak miałem nieraz Ale za pierwszym razem też pomyślałem że to olej ;p Dokladnie...
Rekomendowane odpowiedzi