Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Za wysokie przednie zawieszenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z przednim zawieszeniem ktorego nie moge obnizyć (do seryjnej wysokosci). Wyjąłęm cale mcphersony, założyłem nowe seryjne sprężyny i auto siadło może 0,5 cm. Skontaktowałem sie z poprzednim wlascicielem zeby sie zorientowac czy cos w tym modził i powiedzial ze gdy sprowadzil auto to bylo na sportowym zawieszeniu i jego "zaprzyjazninony" mechanik zalozyl mu "jakieś" mcphersony bez kosztow robocizny w zamian za sportowy zawias. na amorach i sprezynach nie ma zadnych oznaczen bo sa pomalowane farba... I teraz co z tym zrobic szukac calych mcphersonow do tego modelu czy same amorki wystarczy?

Opublikowano

Seryjnymi sprężynami (jak sądzę 1BA) nikt jeszcze nie obniżył zawieszenia.. Jeśli sprężyny które kupiłeś były dodatkowo z V6 to przód powinien pójść do góry. Szukaj z 1BE (-20), 1BV (-30) z silnika 4cyl.

Opublikowano

probuj zmienic sprezyny. mechanik ci wsadzil byle jakie z auta z niewiadomo jakim silnikiem. do kazdego silnika sa inne sprezyny:hi:

Opublikowano
  • Autor

no dobra ale zalozylem sprezyny dokladnie z tego modelu jaie maja byc i auto siadlo minimalnie więc pozostaj tylko wlozyc 1be. chyba ze amory sa nie wiadomo z czego. takze najlepsza opcja jest wlozenie kompletnych mcphersonow do tego modelu

---------- Post added at 19:20 ---------- Previous post was at 19:19 ----------

czylikolejny wątek: kupię mcphersony do tego modelu czyli 1.8 125 km sedan:)

Opublikowano

Nie rozumiem czegoś... Miałeś 1BA i zmieniłeś na 1BA, bo tak to rozumiem?

Opublikowano
  • Autor

co siedzialo to nie wiem bo auto wyglada jak starujacy samolot. tyl siedzi tak jak ma byc a przod podniesiony o kilka cm. po rozmowie z poprzednim wlascicielem wywnioskowalem ze wlozyli nie wiadomo co, dlatego tak wysoko stoi. po zalozeniu sprezyn nowych dokladnie z tego modelu auto siadlo minimalnie, mechanik lapie sie za glowe i mowi ze moga to byc za wysokie amory skoro auto na nowych seryjnych sprezynach ledwo co siadlo

Opublikowano

Ja też nie rozumiem ...

Opublikowano
  • Autor

i ta jak pisalem wczesniej caly zawias jest pomalowany farba i nie widad na nim zadnych oznaczen ani kropek na sprezynach

Opublikowano

Co ma amortyzator do wysokości auta ?

Opublikowano
  • Autor

do tych co nie rozumieja:) auto wyglada jak startujacy samolot. tyl jest seryjny a z przodu nie wiadomo co bo jest pomalowane farba. wyminilem sprezyny na takie jakie powinny byc i auto ledwo co siadlo. czyli wychodzi na to ze albo amory sa za mocne albo diabeł to robił:)

---------- Post added at 19:38 ---------- Previous post was at 19:37 ----------

Co ma amortyzator do wysokości auta ?

no wlasnie nie wiem czy amor moze cos miec do wyskosci auta bo to moje pierwsze OOOO;p czy amory sa takie same do kazdego typu czy wszystkie sa takie same

Opublikowano

Jeżeli masz przod wyżej a tył niżej to kwestia róznicy sprężyn. To nie amortyzator odpowiada za obniżenie tylko sprężyna. Założyłeś drugie i nie było prawie róznicy z tego wynika że tył masz obniżony bardziej niż serie, czyli całkiem inne sprężyny...

Opublikowano
  • Autor

między opona a blotnikiem jest taka szpara ze wloze cala reke i jeszcze jest sporo luzu. jutro zrobie fotki i pokaze jak to wyglada

Opublikowano

Najlepszym rozwiązaniem byłoby kupno kompletu sprężyn ) 4 ( dedykowanych i założenie na auto...

Opublikowano
  • Autor

jutro na fotkach pokaze jak to wyglada. z tylu tez zalowylem nowe sprezyny i auto stalo dokladnie tak samo. i wyszlo na to ze moje tylne sa dokladnie takie same i nie ma roznicy i oddalem je do sklepu. przod tez jak na razie oddalem bo szkoda wydawac pare stowek zeby przod siadl 0,5cm a tyl pozostal tak jak byl

Opublikowano

Pozwolę sobie poprawić:

a814a2f79dbbba3dm.jpg

6f23cea21bf13f63m.jpg

Tak to jeszcze nie widziałem :decayed:

---------- Post added at 13:24 ---------- Previous post was at 13:22 ----------

Takiego allroada mieć i urwać dokładkę...:kox::naughty:

Opublikowano
  • Autor

dokladka urwana bo mi gosc mercem w przod wjechal na parkingu ale jutro juz bedzie nowy zderzak zalozony z dokladka:)

a co do zawieszenia to jest zagadka co tu siedzi ze tak wysoko stoi;P

Opublikowano
dokladka urwana bo mi gosc mercem w przod wjechal na parkingu ale jutro juz bedzie nowy zderzak zalozony z dokladka:)

a co do zawieszenia to jest zagadka co tu siedzi ze tak wysoko stoi;P

Chyba masz amory z kombi :D Tak jak pisza koledzy zmien sprezyny powinno sie poprawic :)

Opublikowano
  • Autor

ale sprężyny to chyba z 1be musze wlozyc bo zalowylem nowe 1ba i tylko 0.5cm w dół poszło

Opublikowano

miałem odwrotną sytuację, założyłem 1BE od przedlifta i przód usiadł mi za mocno.

Po oględzinach okazało się, że kołnierz amortyzatora 1BE z przedlifta na którym opiera się sprężyna jest głębszy niż ten od 1BA Polift.

Przełożyliśmy kołnierze od amorków 1BA i wszystko było ok, przód zrównał się z tyłem.

Ty masz pewnie amorki z płytkim kołnierzem i musisz założyć z głębokim (różnica między tymi kołnierzami w głębokości to o ile dobrze pamiętam ok. 3-4cm) a wtedy zrównasz przód z tyłem

:hi: