pawel_tl Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Witam Mam problem z przednim zawieszeniem ktorego nie moge obnizyć (do seryjnej wysokosci). Wyjąłęm cale mcphersony, założyłem nowe seryjne sprężyny i auto siadło może 0,5 cm. Skontaktowałem sie z poprzednim wlascicielem zeby sie zorientowac czy cos w tym modził i powiedzial ze gdy sprowadzil auto to bylo na sportowym zawieszeniu i jego "zaprzyjazninony" mechanik zalozyl mu "jakieś" mcphersony bez kosztow robocizny w zamian za sportowy zawias. na amorach i sprezynach nie ma zadnych oznaczen bo sa pomalowane farba... I teraz co z tym zrobic szukac calych mcphersonow do tego modelu czy same amorki wystarczy?
pawelwor Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Seryjnymi sprężynami (jak sądzę 1BA) nikt jeszcze nie obniżył zawieszenia.. Jeśli sprężyny które kupiłeś były dodatkowo z V6 to przód powinien pójść do góry. Szukaj z 1BE (-20), 1BV (-30) z silnika 4cyl.
marjon Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 probuj zmienic sprezyny. mechanik ci wsadzil byle jakie z auta z niewiadomo jakim silnikiem. do kazdego silnika sa inne sprezyny:hi:
pawel_tl Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2012 no dobra ale zalozylem sprezyny dokladnie z tego modelu jaie maja byc i auto siadlo minimalnie więc pozostaj tylko wlozyc 1be. chyba ze amory sa nie wiadomo z czego. takze najlepsza opcja jest wlozenie kompletnych mcphersonow do tego modelu ---------- Post added at 19:20 ---------- Previous post was at 19:19 ---------- czylikolejny wątek: kupię mcphersony do tego modelu czyli 1.8 125 km sedan:)
pawelwor Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Nie rozumiem czegoś... Miałeś 1BA i zmieniłeś na 1BA, bo tak to rozumiem?
pawel_tl Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2012 co siedzialo to nie wiem bo auto wyglada jak starujacy samolot. tyl siedzi tak jak ma byc a przod podniesiony o kilka cm. po rozmowie z poprzednim wlascicielem wywnioskowalem ze wlozyli nie wiadomo co, dlatego tak wysoko stoi. po zalozeniu sprezyn nowych dokladnie z tego modelu auto siadlo minimalnie, mechanik lapie sie za glowe i mowi ze moga to byc za wysokie amory skoro auto na nowych seryjnych sprezynach ledwo co siadlo
pawel_tl Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2012 i ta jak pisalem wczesniej caly zawias jest pomalowany farba i nie widad na nim zadnych oznaczen ani kropek na sprezynach
BizoOn Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Co ma amortyzator do wysokości auta ?
pawel_tl Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2012 do tych co nie rozumieja:) auto wyglada jak startujacy samolot. tyl jest seryjny a z przodu nie wiadomo co bo jest pomalowane farba. wyminilem sprezyny na takie jakie powinny byc i auto ledwo co siadlo. czyli wychodzi na to ze albo amory sa za mocne albo diabeł to robił ---------- Post added at 19:38 ---------- Previous post was at 19:37 ---------- Co ma amortyzator do wysokości auta ? no wlasnie nie wiem czy amor moze cos miec do wyskosci auta bo to moje pierwsze OOOO;p czy amory sa takie same do kazdego typu czy wszystkie sa takie same
BizoOn Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Jeżeli masz przod wyżej a tył niżej to kwestia róznicy sprężyn. To nie amortyzator odpowiada za obniżenie tylko sprężyna. Założyłeś drugie i nie było prawie róznicy z tego wynika że tył masz obniżony bardziej niż serie, czyli całkiem inne sprężyny...
pawel_tl Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2012 między opona a blotnikiem jest taka szpara ze wloze cala reke i jeszcze jest sporo luzu. jutro zrobie fotki i pokaze jak to wyglada
BizoOn Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Najlepszym rozwiązaniem byłoby kupno kompletu sprężyn ) 4 ( dedykowanych i założenie na auto...
pawel_tl Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2012 jutro na fotkach pokaze jak to wyglada. z tylu tez zalowylem nowe sprezyny i auto stalo dokladnie tak samo. i wyszlo na to ze moje tylne sa dokladnie takie same i nie ma roznicy i oddalem je do sklepu. przod tez jak na razie oddalem bo szkoda wydawac pare stowek zeby przod siadl 0,5cm a tyl pozostal tak jak byl
pawel_tl Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2012 http://www.fotosik.pl/dodaj-zdjecie/kody/?uploadCount=1&layout=3&uploadedPhotoId=a814a2f79dbbba3d przód http://www.fotosik.pl/dodaj-zdjecie/kody/?uploadCount=1&layout=3&uploadedPhotoId=6f23cea21bf13f63 tył
pawelwor Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 http://www.fotosik.pl/dodaj-zdjecie/kody/?uploadCount=1&layout=3&uploadedPhotoId=a814a2f79dbbba3d przódhttp://www.fotosik.pl/dodaj-zdjecie/kody/?uploadCount=1&layout=3&uploadedPhotoId=6f23cea21bf13f63 tył Pozwolę sobie poprawić: Tak to jeszcze nie widziałem ---------- Post added at 13:24 ---------- Previous post was at 13:22 ---------- Takiego allroada mieć i urwać dokładkę...
pawel_tl Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2012 dokladka urwana bo mi gosc mercem w przod wjechal na parkingu ale jutro juz bedzie nowy zderzak zalozony z dokladka:) a co do zawieszenia to jest zagadka co tu siedzi ze tak wysoko stoi;P
wicio150 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 dokladka urwana bo mi gosc mercem w przod wjechal na parkingu ale jutro juz bedzie nowy zderzak zalozony z dokladka:)a co do zawieszenia to jest zagadka co tu siedzi ze tak wysoko stoi;P Chyba masz amory z kombi Tak jak pisza koledzy zmien sprezyny powinno sie poprawic
pawel_tl Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2012 ale sprężyny to chyba z 1be musze wlozyc bo zalowylem nowe 1ba i tylko 0.5cm w dół poszło
vdm Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 miałem odwrotną sytuację, założyłem 1BE od przedlifta i przód usiadł mi za mocno. Po oględzinach okazało się, że kołnierz amortyzatora 1BE z przedlifta na którym opiera się sprężyna jest głębszy niż ten od 1BA Polift. Przełożyliśmy kołnierze od amorków 1BA i wszystko było ok, przód zrównał się z tyłem. Ty masz pewnie amorki z płytkim kołnierzem i musisz założyć z głębokim (różnica między tymi kołnierzami w głębokości to o ile dobrze pamiętam ok. 3-4cm) a wtedy zrównasz przód z tyłem
Rekomendowane odpowiedzi