nastradamus Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Witam Dzisiaj zauważyłem, że prędkościomierz zaczął oszukiwać tzn zawyżać prędkość o około 20km/h reszta wydaje mi się, że jest bez zmian włącznie ze wskazaniami fis'a... Co się mogło sknocić? może jest możliwość resetu vagiem czy cuś? jakiś czas temu robiłem adaptację samozamykania zamka powyżej 15km/h i zmianę manetki i adaptację fis'a na pełny komputer... kół też nie zmieniałem pomóżcie Adam
nastradamus Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Witam. Problem rozwiązany. Pomogła ponowna adaptacja na kanale 19 w instruments 17 i chwilowo wszystkie wskazania są ok.
Zbigniew_Majkowski Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Witaj, mógłbyś napisać co dokładnie zrobiłeś?? mam licznik z A6 i też zawyżone mam wskazania o ok 15-19 km i trochę mnie to drażni. Mam B5 ale może coś wykombinuje.
nastradamus Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Robiłem adaptację ponieważ odblokowywałem zegary na pełnego fis'a (po montażu manetki fis) i od tamtej pory miałem złe wskazania więc przeprowadziłem ją jeszcze raz na spokojnie, i teraz jest wszystko ok..., nie wiem czemu coś się pokiełbasiło, przeprowadziłem też testy zegarów w vagu 4.9 i wskazówki były pionowo. może przeprowadź testy zegarów w vagu (jeśli jest taka możliwość w b5) i zobacz czy skazówki nie przekłamują - wszystkie powinny stać pionowo...
Rekomendowane odpowiedzi