Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ksenony a zwykłe lampy Valeo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
łukasz13 może miałeś wypaloną soczewkę :P ja sie bawie drugim zestawem hidów i oba żarniki świecą tak samo.

Podobnie jak kolega :) widocznie masz odbłyśniki albo soczewkę do regeneracji :) ja mam zestaw 6000K i oba świecą identycznie :)

Opublikowano

No widocznie tak trafiłem że świeciły różnie bo soczewka była dobra, ale to było w poprzednim aucie, w tym chyba nie bede sie w to bawił, widocznośc sie na pewno poprawia, ale brak homologacji i w razie wpadki zabranie dowodu troche odstrasza, jak ktos chce i mu to nie przeszkadza to może montować bo jest soczewka i wygląda to jak fabrycznie, najgorzej jak sie widzi w jakim starym oplu zwykłe reflektory na h4 i włożone hidy które oświetlają wszystko i wszystkich :(.

Opublikowano
Heh. Z homologacją jest tak, że jak coś wycinasz w lampach, dokładasz nie oryginalne hidy, paski z ledami itp. to ta homologacja traci ważność. Jedyny sposób to zrobić to tak żeby tego nie było widać od góry. Czyli jak w ori xenonach przetwornice pod lampami itp. Co do barwy, jak ktoś nie ma spryskiwaczy i ori instalacji to polecam 4300:D Psy sie nie powinny doczepić bo wygląda jak porządna żarówka.

Ja do B5 kupilem orginalne klosze z xenonami D2S-czyli tu nie ma problemu, tylko ze nie mam spryskow i samopoziomowania.

Opublikowano
Hej Pany spryskiwacze i samopoziomowanie nic nie da jesli lampa nie jest homologowana pod xenon, na lampie jest oznaczenie do jakiego żródła swiatła jest przeznaczona, dla żarówek halogenowych jest chyba HR, HRC a dla xenonów jest chyba DC, jak kumaty policjant to luknie na oznaczenia i po dowodzie. Swoja drogą te zestawy zenonów z alllegro to też lipa troche tzn. ciężko trafić na dwa jednakowo świecące żarniki, maiłem takie w poprzednim aucie i jeden świecił an niebiesko a drugi na biało a były to 4300 gościu mi wymienił ale też była lekka różnica w odcieniach, kupiłem potem jeszcze dwa żarniki i też świeciły różnie.

u mnie tez swieciło różnymi kolorami hidy po wymianie przetwornic te same palniki zmienily barwe na identyczna :) sprawdz to :)