simsonek Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Witam. W grudniu pojechałem do mechanika i stwierdził że pompa cieknie. Zaśpiewał za uszczelnienie jej 150 zł. No i cóż jak trzeba to trzeba. Gdy zabrał sie do wymiany uszczelek to jak rozebrał pompę to doszły jeszcze 2 sprężyny. Mówi że same sprężyny nie występują ale może da rade załatwić. Złożył pompe i uszczelnił. Dzwoni za jakie moze 3 tygodnie ze ma sprężyny. Zmienił mi te sprężyny i od tej pory auto zaczeło dużo palić. Wcześniej na trasie ok 5L i na mieście ok 6. Teraz z kolei pali mi w trasie 7,5L a na mieście ponad 8. Auto nie kopci, lekko pali jak 75KM jest bardzo żwawe, nigdzie nie widać wycieków paliwa. Dawka paliwa to 3,5mg/R zapłon jak pokazywał wykres to na środku. Błędów jako takich żadnych nie mam. Co może być nie tak ? ---------- Post dopisany 16-04-2012 at 14:47 ---------- Poprzedni post napisany 13-04-2012 at 12:37 ---------- Patrze że nie ma nikogo kto się wypowie..
ZuKeRs Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 temat zalozyles ze duzo ci pali - wiec tym sie zajmujmy, odpowiedz udzieliles sam sobie Zmienił mi te sprężyny i od tej pory auto zaczeło dużo palić.
Rekomendowane odpowiedzi