Pawlo 2004 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Witam Panowie mam proste pytanie. jakie powinno być ciśnienie w kołach 235/35/19 bo nigdzie nie mogę nic znaleźć.
Pawlo 2004 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Dałem dzisiaj 2.9 na przód i 2.6 na tył ale nie wiem czy to odpowiednie ciśnienie bo jest strasznie twardo i czuć każdą dziurkę w drodze
ZuKeRs Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 w sumie racja, zapomnialem ze z tylu mozesz rzadko wozic kogokolwiek ja czesto mam tam synka, zonke, pelen bak no i q dyfer tez wazy wiec wszedzie mi 2.8 nabili
Santa Cruz Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Dałem dzisiaj 2.9 na przód i 2.6 na tył ale nie wiem czy to odpowiednie ciśnienie bo jest strasznie twardo i czuć każdą dziurkę w drodze Nie musisz dawać tak dużo na przód - 2.5 we wszystkich kołach wystarczy. Jednak 235/35 to bardzo niska opona (82,2 mm) więc zawsze na niej będziesz czuł każdą nierówność.
Pawlo 2004 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2012 w sumie racja, zapomnialem ze z tylu mozesz rzadko wozic kogokolwiekja czesto mam tam synka, zonke, pelen bak no i q dyfer tez wazy wiec wszedzie mi 2.8 nabili U mnie synek będzie tam siedział za 3 miesiące jak się urodzi w baku mniej niż pół nigdy nie jest (taka mania, jak dochodzi wskazówka do połowy zaraz jade na stacje dotankowac do pełna) mam też quattro więc praktycznie mamy podobnie ---------- Post dopisany at 21:08 ---------- Poprzedni post napisany at 21:04 ---------- Dałem dzisiaj 2.9 na przód i 2.6 na tył ale nie wiem czy to odpowiednie ciśnienie bo jest strasznie twardo i czuć każdą dziurkę w drodze Nie musisz dawać tak dużo na przód - 2.5 we wszystkich kołach wystarczy. Jednak 235/35 to bardzo niska opona (82,2 mm) więc zawsze na niej będziesz czuł każdą nierówność. miałem własnie 2.5 i na przednich oponach ranty opon zaczeło mi ścierać i nawet było widać przy tak małym profilu, że jest delikatny "flak" Napompowałem 2.9 bo szkoda mi nowiutkich opon.
tomasz_gti Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 ja mam z przodu 2,8 a tył 2,5. wiadomo ze na takim profilu opony komfortu nie będzie
Pawlo 2004 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2012 ja mam z przodu 2,8 a tył 2,5.wiadomo ze na takim profilu opony komfortu nie będzie Czyli podobnie jak ja. To, że komfortu nie bedzie to wiem bo pierwszy sezon na 19" nie śmigam ale za to pierwszy raz za 3 tygodnie wjadę na tych 19" do PL i juz sie boję Dobrze, że ze świecka do Poznania jest autostrada to troche dziur ominę
tomasz_gti Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 dasz rade ja tylko po naszych drogach jeżdżę i jakoś daje rade
radosny Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 ja mam z przodu 2,8 a tył 2,5.wiadomo ze na takim profilu opony komfortu nie będzie Czyli podobnie jak ja. To, że komfortu nie bedzie to wiem bo pierwszy sezon na 19" nie śmigam ale za to pierwszy raz za 3 tygodnie wjadę na tych 19" do PL i juz sie boję Dobrze, że ze świecka do Poznania jest autostrada to troche dziur ominę Tak to jest przy tym rozmiarze. Komfort i 19" w takim aucie nie idą w parze. Co do ciśnienia to sprawdź tu: http://goodyear.tiremanager.de/de_de/default.aspx
Rekomendowane odpowiedzi