Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie mam proste pytanie. jakie powinno być ciśnienie w kołach 235/35/19 bo nigdzie nie mogę nic znaleźć.

Opublikowano

2,8

u siebie 245/40/18 mam 2.8

Opublikowano

Dałem dzisiaj 2.9 na przód i 2.6 na tył ale nie wiem czy to odpowiednie ciśnienie bo jest strasznie twardo i czuć każdą dziurkę w drodze

Opublikowano

w sumie racja, zapomnialem ze z tylu mozesz rzadko wozic kogokolwiek

ja czesto mam tam synka, zonke, pelen bak no i q dyfer tez wazy wiec wszedzie mi 2.8 nabili

Opublikowano
Dałem dzisiaj 2.9 na przód i 2.6 na tył ale nie wiem czy to odpowiednie ciśnienie bo jest strasznie twardo i czuć każdą dziurkę w drodze

Nie musisz dawać tak dużo na przód - 2.5 we wszystkich kołach wystarczy.

Jednak 235/35 to bardzo niska opona (82,2 mm) więc zawsze na niej będziesz czuł każdą nierówność.

Opublikowano
w sumie racja, zapomnialem ze z tylu mozesz rzadko wozic kogokolwiek

ja czesto mam tam synka, zonke, pelen bak no i q dyfer tez wazy wiec wszedzie mi 2.8 nabili

U mnie synek będzie tam siedział za 3 miesiące jak się urodzi :wink: w baku mniej niż pół nigdy nie jest (taka mania, jak dochodzi wskazówka do połowy zaraz jade na stacje dotankowac do pełna) mam też quattro więc praktycznie mamy podobnie :)

---------- Post dopisany at 21:08 ---------- Poprzedni post napisany at 21:04 ----------

Nie musisz dawać tak dużo na przód - 2.5 we wszystkich kołach wystarczy.

Jednak 235/35 to bardzo niska opona (82,2 mm) więc zawsze na niej będziesz czuł każdą nierówność.

miałem własnie 2.5 i na przednich oponach ranty opon zaczeło mi ścierać i nawet było widać przy tak małym profilu, że jest delikatny "flak" Napompowałem 2.9 bo szkoda mi nowiutkich opon.

Opublikowano

ja mam z przodu 2,8 a tył 2,5.

wiadomo ze na takim profilu opony komfortu nie będzie

Opublikowano

Czyli podobnie jak ja.

To, że komfortu nie bedzie to wiem bo pierwszy sezon na 19" nie śmigam ale za to pierwszy raz za 3 tygodnie wjadę na tych 19" do PL i juz sie boję :decayed: Dobrze, że ze świecka do Poznania jest autostrada to troche dziur ominę :wink:

Opublikowano

dasz rade :wink: ja tylko po naszych drogach jeżdżę i jakoś daje rade

Opublikowano

Czyli podobnie jak ja.

To, że komfortu nie bedzie to wiem bo pierwszy sezon na 19" nie śmigam ale za to pierwszy raz za 3 tygodnie wjadę na tych 19" do PL i juz sie boję :decayed: Dobrze, że ze świecka do Poznania jest autostrada to troche dziur ominę :wink:

Tak to jest przy tym rozmiarze. Komfort i 19" w takim aucie nie idą w parze. Co do ciśnienia to sprawdź tu: http://goodyear.tiremanager.de/de_de/default.aspx