Musashi Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Większość osób ma zachipowane AVFy czy AWXy i myślę,że rozrządy są bardziej obciążone,jak uważacie co ile powinno się wymieniać komplet rozrządu w silnikach po zmienionym sofcie( mówimy o ori rozrządzie z ASO)? a co ma wspolnego zwiekszenie mocy do obciazenia paska rozrzadu? przeciez moc nie jest przenoszona paskiem rozrzadu... no chyba ze ktos permanentnie korzysta z max rpm
Spidan Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Ok,softa robiłem przy przebiegu 80tys km, rozrząd zmieniałem w ASO przy 90tys, teraz mam 146tys, nic się nie dzieje, kiedy zmieniać ponowie?
Musashi Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 90+90=180 zawsze mozna troche wczesniej. np 85kkm warto co jakis czas zajrzec na pasek po demontazu oslony paska, czy nie ulegl spekaniom. co wchodzilo w zakres wymiany w ASO?
Spidan Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Pasek rozrządu,rolki,pompa wody,pasek wielorowkowy,uszczelniacze wałka rozrządu i wału korbowego,płyn chłodniczy.
danu44 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Ok,softa robiłem przy przebiegu 80tys km, rozrząd zmieniałem w ASO przy 90tys, teraz mam 146tys, nic się nie dzieje, kiedy zmieniać ponowie? Pasek rozrządu,rolki,pompa wody,pasek wielorowkowy,uszczelniacze wałka rozrządu i wału korbowego,płyn chłodniczy. Ja, dla swietego spokoju, zrobilabym nastepna wymiane przy 170 tys. kilometrow.
Rekomendowane odpowiedzi