juzek114 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Mam w aucie gaz. I problem jest tego typu ze gdy go odpalam to czasmi odpali za 1 razem a czasami za 3, 4 i w dodatku muszę dość długo kręcić za z 5-6 sekund. I nie ma znaczenia czy zgasze go na benzynie czy na gazie. Co może być nie tak że nie chce normalnie zaskoczyć ?
Zbyszek_7 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Przyczyn może być kilka, na początek podepnij pod Vaga jeśli masz dostęp i zobacz czy są jakieś błędy.
olek_BB Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 sprawdź pompkę paliwa w baku. Przekręcić zapłon i posłuchaj czy bzyczy delikatnie w bagażniku. W ADP z gazem miałem podobny problem. Podobno było to przyczyną, że gazownik podłączył w ten sposób iż jadąc na gazie pompka paliwa w zbiorniku pracowała nadal i to doprowadziło do jej zgona. ale oczywiście VAG pradę Ci powie:whistling:
sokal Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Pompa paliwowa pracuje zawsze, dlatego nie można jeździć na sucho nawet na LPG aby nie doprowadzać do jej zgona
olek_BB Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Pompa paliwowa pracuje zawsze, dlatego nie można jeździć na sucho nawet na LPG aby nie doprowadzać do jej zgona no to kolejną rzecz się dowiedziałem:doh:
juzek114 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Nie pompka działa , a wrecz jest nowa bo kiedys tam zatarłem. A i tak nie ma reguły . CZasem odpali za 1 a czasem za 5 załapie.
Rekomendowane odpowiedzi