Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż elektrycznie składanych lusterek zewnętrznych w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Łukasz, dobierz się do mechanizmu i zobacz co jest nie tak. Na allegro raczej części nie kupisz, jak już to tylko całe lusterka. Zobacz co u Ciebie poszło, może będę mógł Ci pomóc.

Opublikowano

Ok, rozebrałem to lusterko dzisiaj, zdjęcia z tego zamieściłem tutaj ->

https://www.dropbox.com/sh/2vrk2b1hbqawcq6/RX3P6Bx154

Moje spostrzeżenia to:

- nieco starte plastikowe koło zębate które napędzane jest bezpośrednio z silniczka elektrycznego ?

- pęknięte plastikowe kółko na zdjęciu 7 i 8, ale czy to ma jakiś wpływ na ślizganie tego mechanizmu ?

- mały luz w miejscu osadzenia ośki z wyżej wspomnianym plastikowym kołem zębatym

Przypominając, występuje u mnie problem z rozkładaniem elektrycznym lusterka, natomiast składanie działało ok.

PS. W trakcie rozbierania wypadły mi dwa lub trzy (dwa znalazłem) małe walce (zdjęcie 12 i 13) pytanie, gdzie one są usadowione i jaką pełnią funkcję ?

Opublikowano

Wow, ale to rozłożyłeś. Jak udało Ci się ściągnąć tą sprężynę z lusterka?

Opublikowano

Stawiam, że winna jest ta plastikowa zębatka. To pęknięte kółko nie ma znaczenia.

Czy ośka silniczka, na której jest ślimak, była osadzona w takim plastikowym gnieździe?

Opublikowano

W ogóle to ta plastikowa zębatka z ośką wydaje mi się być przekrzywiona (zrobiłem dodatkowe zdjęcia).

Co do osadzenia ośki silniczka w plastikowym gnieździe to chodzi o takie plastikowe kółko z silniczkami ?

Dołączyłem nowe zdjęcia tego kółka i tej zębatki z ośką. -> https://www.dropbox.com/sh/2vrk2b1hbqawcq6/RX3P6Bx154

Opublikowano

Na tym zdjęciu https://www.dropbox.com/sh/2vrk2b1hbqawcq6/RX3P6Bx154#lh:null-2014-01-03%2016.16.08.jpg widać przez dziurkę ośkę silniczka, w tą dziurkę powinno być włożone takie plastikowe gniazdo, które trzyma sztywno ośkę. Jeśli u Ciebie nie ma tego gniazda, to pewnie przez to wyrobiła się plastikowa zębatka. Jutro postaram się wrzucić jakieś fotki :)

Opublikowano

Nie kojarzę żadnego plastikowego gniazda (zdjęcie takiego gniazda pozwoliłoby mi definitywnie stwierdzić czy takie gniazdo tam było - jak ono wygląda ?)

Tutaj zdjęcie ślimaka silniczka -> https://www.dropbox.com/s/hun6onerucfu766/2014-01-04%2010.19.06.jpg

Opublikowano

Tu masz zdjęcie tego gniazda (w czerwonym kółku)

e2vv.jpg

U Ciebie wygląda to trochę inaczej, ale wg mnie oś silniczka powinna być nieruchoma, a sam widzisz że bez gniazda ma duży luz. Może jakieś gniazdo jest w tej przykręcanej pokrywce? Przyjrzyj się temu.

Opublikowano

U mnie jest taki plastik (u góry na zdjęciu) -> https://www.dropbox.com/s/280mjzim4pbbv7h/2014-01-04%2013.38.56.jpg

I to zapewne ona odpowiada za stabilizację ośki silnika.

Co w takim wypadku robić, kupi gdzieś taką ośkę z zębatką czy raczej wymiana lusterka ?

Jeśli wymiana to jakiego szukać, po ilości przewodów ?

Opublikowano

Tak 10 przewodow elektrycznie rozkladane

Opublikowano

Witam ja u siebie mam takie numerki rozumie że muszę szukać o takich nr jakie są podane w 1 poście?setatyde.jpg

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Opublikowano

Ja nic na tym zdjęciu nie widzę, nie prościej napisać te numery?

Opublikowano

Przepraszam nie wiem czemu wrzucając fotki z tel: tak kijowo to wyszło;) nr to 8E2959802F , 8E2959801B a od czego jest to 2gie okienko Extra: bo tam mam takie nr: 8E0959801A 8E0959802A

Opublikowano

Masz auto w którym kieruje pasażer? :decayed:

Jeśli jest tak samo jak w EU, to ten z końcówką F obsłuży składanie, ten z końcówką B nie. Te drugie numery to silniczki z tyłu.

Opublikowano

Dokładnie mam auto pilota:)czyli musze poszukać silniczek na jedna stronę.. ok dziękuje

Opublikowano

w wersji angielskiej F nie obsłuży składania...

musisz szukać E lub bez literki

Opublikowano
w wersji angielskiej F nie obsłuży składania...

musisz szukać E lub bez literki

Czyli 2 muszę zmieniać :/

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Opublikowano

tak

Opublikowano

czy lusterka z a6 podejdą do B6 ?

Opublikowano
czy lusterka z a6 podejdą do B6 ?

nie