Marcin81GT Opublikowano 4 Maja 2008 Opublikowano 4 Maja 2008 Witam mam taki problem chce sie dostac do przewodow zasilajacych Airbag w kierownicy w A4 1.6 ADP B5 1996 rok nie wiem jak sciagnac airbag a dokladnie rozkrecic kierownice by dojsc do tych przewodow??POMOCY
jocker01 Opublikowano 5 Maja 2008 Opublikowano 5 Maja 2008 czesc, bedziesz potrzebowal nastepujace narzedzia: klucz torx niestety nie pamietam jaki rozmiar, os tylu kierownicy masz wejscia (po prawej i po lewej) tam nalezy wlozyc klucz torx i odkrecic poduche i besziesz mial przewody. Pamietaj o odlaczeniu akumulatora. Pozdrawiam Jocker01
krzyniek Opublikowano 5 Maja 2008 Opublikowano 5 Maja 2008 zobacz do warsztatu np tu http://www.a4-klub.pl/smf/b5_ajm_montaz_tempomatu-t30224.0.html a klucz do poduchy to Trox 30
Marcin81GT Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Opublikowano 5 Maja 2008 hmmm wlasnie ze ja mam odkrecone te dwie srobki co ida od tylu jedna jest po prawej stronie droga po lewej i szarpie za poduche i nie moge jej zdjac -sciagnac :(
jocker01 Opublikowano 5 Maja 2008 Opublikowano 5 Maja 2008 czesc, jezeli jestes pewny ze jest odkrecona to nie ma sily, musi odejsc. poduszka po odkreceniu musi byc luzna. Pozdrawiam Jocker01
Marcin81GT Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Opublikowano 5 Maja 2008 tylko ze u mnie nie jest juz ciagne na sile ale boje sie ze cos urwe? juz sam nie wiem czy odkrecic z boku te wszystkie plastiki tak szczerze to ja nawet nie mialem na te srobki przykrecone chodzi o te dwie wydaje mi sie ze moze ktos juz to na klej wkleil
jocker01 Opublikowano 6 Maja 2008 Opublikowano 6 Maja 2008 czesc, poduche mozna zboku troche odchylic, tzn oslone poduchy i zerknij co tam sie dzieje, mozliwe ze jakis baran przykleil poduche, to wtedy na twoim miejscu koniecznie bym to rozebral bo niechcial bys aby w najbardziej nie odpowiednim momencie cos poszlo nie tak. Pozdrawiam Jocker01
Gość henias87 Opublikowano 6 Maja 2008 Opublikowano 6 Maja 2008 albo w najgorszym wypadku jest zaslepka wklejona na stale :/
krzyniek Opublikowano 6 Maja 2008 Opublikowano 6 Maja 2008 albo w najgorszym wypadku jest zaslepka wklejona na stale :/ też skłaniałbym się ku tej wersji
Rekomendowane odpowiedzi