domialex Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 a sprawdzales cis oleju? moze pompa nie domaga i nie a dobrego obiegu i dlatego mocnej sie nagrzewa?
Dev Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 w/g mnie coś nie halo jest pomiedzy czujnikiem a FIS-em na te chwile wysoka temp oleju nie ma sensownego uzasadnienia olej ok, silnik sprawny, woda ma normalną temperaturę....
bialy986 Opublikowano 5 Maja 2012 Opublikowano 5 Maja 2012 U mnie temperatura oleju dochodzi do ok.90-95st. w jezdzie po mieście.W trasie nie wiem,bo ostatnio długich dystansów nie miałem,a wcześniej nie zwracałem uwagi.
Lo-buz Opublikowano 10 Maja 2012 Autor Opublikowano 10 Maja 2012 Refresh Czujnik zmieniony i mysle ze problem sie rozwiazal... Pokaze najpierw dwa zdjecia pokazujace dwa czujniki o tym samym nr ale innej firmy. Po lewej czujnik za 30 zl a po prawej za 12 zl. Jesli firma bedzie tu potrzebna to napisze.. Jak widac wiecej warty czujnik jest najwyczajniej dluzszy, gwinty takie same. Zdjecia slabe, bo tylko pogladowe, nie mialem aparatu a telefon ostrosc robi sobie gdzie chce . Na nowym czujniku zupelnie inaczej, narazie jezdzilem jeden dzien i dzis pojezdzilem po miescie, a to zakupy a to do pracy a to do domu, odcinki po 3-4 km, ale jak juz troche pochodzil to max-ymalna temp. oleju wskazywala prawie prawie 90 st. wiec mysle ze problem rozwiazany Co nie zmienia faktu ze czujnik czujnikowi nie rowny i nie tyle co wskazania ale rowniez optycznie..
Rekomendowane odpowiedzi