Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Maglownica- wycieka płyn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

zmienialem dzis gorne 2 wahacze , drazek i koncowke i po odkreceniu drazka z koncowka z tej oslony gumowej czy plastikowej harmonijki tzw oslonki wyciekl plyn wspomagania zielony ponad 300ml. Od ponad roku co 3 miesiace dolewam po ok 50ml. Stukow, luzow raczej nie ma zadnych zobacze jak druga strone od kierowcy wymienie i sie wslucham dokladniej. Co to moze byc, w jaki sposob naprawic? Czy to maglownica do wymiany czy jakis oring?

pozdrawiam

Stuki i luzy jednak lekko slyszalne sa nie wiem tylko czy to przekladnia kierownicza czy koncowka badz drazek z drugiej strony.

Zdziwilo mnie to ze w tej oslonce nagromadzilo sie tyle plynu bo innych objawow nie bylo poza powolnym ubywaniem w zbiorniczku plynu wspomagania. Czy to uszczelka jakas czy trzeba demontowac cala przekladnie zeby naprawic czy regenerowac moze?

---------- Post dopisany 29-06-2012 at 12:31 ---------- Poprzedni post napisany 24-04-2012 at 23:19 ----------

niestety okazalo sie ze luz na przekladni, kupilem uszczelniacz w plynie i narazie dolewam jak dolewalem tylko troche czesciej i zbieram kase na przekladnie.

Pytanie uzywka czy regeneracja?

Opublikowano

Ja postawiłem na regenerację. Używka to zawsze jest loteria i nie ma pewności, czy i ile wytrzyma. Ryzyko chyba większe niż po profesjonalnej naprawie elementami dobrej klasy. U mnie nie wiem jak dawno pękła prawa osłona (harmonijka). Na listwie pojawiły się ostre pęcherze rdzy, które uszkodziły uszczelniacz. Bez ostrzeżenia, od razu lało się ciurkiem. Sprawdzenie gumowych osłon w B5 jest bardzo kłopotliwe :shock3: - trudny dostęp. Gdybym w porę zauważył, to oszczędziłbym 700 zł i sobie szczególnie upierdliwego wy/zamontowania.

Opublikowano

no za uzywke musisz dac z 400zł niby fakt ze na orginalnych czesciach jest jeszcze jak masz luzy w niej ciekawe czy prowadnica sie nie wyrobiła bo takto dodaktowe koszty jak bys regenerował

Opublikowano

Witaj. Ja miałem to samo i postawiłem na regeneracje. Koszt to 550zł przy oddaniu starej. Dałem to do firmy ARGO w Czestochowie (poszukaj w google, mają swoją stronę). Oczywiście demontaż i montaż we własnym zakresie. Potem jeszcze geometria. Używanej przekładni bym nie montował bo nie wiesz co to jest i czy za miesiąc nie będzie też cieknąć.

Opublikowano

"ciekawe czy prowadnica sie nie wyrobiła bo takto dodaktowe koszty jak bys regenerował" Nie masz dodatkowych kosztów. Też naprawiałem w ARDO. W tej cenie zawiera się remont kapitalny, a więc uszczelniacze, prowadnice, luzy itp. Zakres zobaczysz na ich stronie internetowej.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

niestety okazalo sie ze luz na przekladni, kupilem uszczelniacz w plynie i narazie dolewam jak dolewalem tylko troche czesciej i zbieram kase na przekladnie.

jaki uszczelniacz lałeś? coś to dało? nie uszkodziło pompy wspomagania?

Opublikowano
  • Autor

jaki uszczelniacz lałeś? coś to dało? nie uszkodziło pompy wspomagania?

oj kolego nie pamietam jaki uszczelniacz kupowalem, raz dolalem 100 drugi raz z 50 ml i jest spoko. Nie wiem czy moze wymiana drazkow i koncowek pomogla ze ten luz dodatkowo mial wplyw na wyciek czy nie to tego nie wiem ale juz mi nie cieknie. Zrobilem ok 50 tys km i jest ok luz jak byl jest ale nie cieknie