Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Fotoradary,suszarki i inne...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałbym zapytanko dotyczące antyradaru....

Mam co prawda polska jezyczną instrukcię ale nie kumam pewnej kwestji...na wyświetlaczu jest oznaczenie "V" które całyt czas się swieci a jadąc w miejscu gdzie nie ma żadnego sygnału radarowego potrafi sie załączyć

Dziwna sprawa

Kolejne pytanko to takie czy zapchany fotoradar sam sie automatycznie wyłańcza i nie daje juz sygnału???Pytanie uzasadniam tym iz podczas majówki zrobiłem 1tys km i włączony sprawnie działający antyradar nie wskazał żadnego fotoradaru.

Jeśli miałby ktoś wiedze w tym temacie to było by super

Pozdrawiam

Opublikowano

Antyradary czasami wykrywają nie tylko sygnały pochodzące z fotoradarów lub suszarek (różne pasma) i dlatego czasami potrafi się odezwać bez powodu (np na stacji benzynowej od kamer - m.in. promienników w nich zainstalowanych).

Poza tym zależy jaki masz antyradar - jeżeli jakiś z allegro i tani to wątpię czy będzie wykrywał tak dobrze, bo one mają kiepski soft i przemiatanie pasma bardzo słabe. Fotoradar - pod warunkiem, że jest urządzenie w środku - emituje bardzo wąską wiązkę i na krótką odległość więc przy kiepskim antyradarze to będzie wykrywana w ostatniej chwili albo nawet w ogóle.

Opublikowano

A oznaczenie X,KU,KA,V to oznaczenia pasm,tylko ktore sa oznaczeniem fotoradaru a ktore suszarki?

Antyradar kosztowal 800zł wiec nie jest to najgorsza lipa ale i nie totalny wypas :kox:

Opublikowano

A oznaczenie X,KU,KA,V to oznaczenia pasm,tylko ktore sa oznaczeniem fotoradaru a ktore suszarki?

Antyradar kosztowal 800zł wiec nie jest to najgorsza lipa ale i nie totalny wypas :kox:

U nas przeważnie X to są suszarki, a reszta to różnie.

Popatrz na to:

5785d751a57edec0.jpg

Opublikowano

A ja powiem że rozmawiałem ostatnio z dobrą kumpelą która pracuje u mnie w mieścinie przy obsłudze foto radaru. Jeżdżą z nim stawiają w krzakach :thumbdown: i czekają na sponsorów oni cykną zdjęcie a za 100 m stoi drogówka i wypisuje mandacik. Dostali nowy video radar (jakiś tam czeski) który podczas namierzania gdy ktoś ma anty radar wyłapuje i od ok 1,5 tyg jak go mają zabrali już 2 anty radary.

Opublikowano

Zgadza sie grzanek85 bo są takie które wskazują że kierowca ma antyradar ale te lepsze antyradary mają funkcję blokowania pokazywania sie radarom...a wiec to były jakies tanizny z allegro...przepisy mowia ze zakazane jest korzystanie a nie worzenie w aucie....antyradary ktore sa bezprzewodowe sa najgorsze bo ni emasz jak ich szybko wylaczyc,natomiast te na kabel sa zdecydowanie bezpieczniejsze bo wyciagasz wtyczke z zapalniczki i problem z glowy...niech strzelaja na poboczu do Ciebie i nie zapika wiec jestes czysty...oczywiscie musisz byc stanowczy :polew: by Cie nie zagadali :rant:

Pozdrawiam