Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wielki problem --check engine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pisze w imieniu brata silnik 2.0 od początku kupna auta zapalała sie ta kontrolka,wtedy auto było jeszcze na gazie.

Po diagnozie wyszło zła dawka paliwa i bład z cewka nr3 , cewka została wymieniona ale kontrolka dalej sie zapala.

W miedzy czasie urwał sie pasek rozrządu!!! jest juz po całej operacji powrotu do życia lecz dalej sie swieci.

Komputer juz nie pokazuje błędów,lecz silnik tak jakby nie równo chodził , cos go szarpie i rzuca .

Moje przypuszczenia były ze to może sonda 1 lub 2 albo kat lecz brak błędów auto ma przejechane 240tys

Mechaniek mówi ze on też nie wie , i jak cos trzeba bedzie wymienić silnik!!!!:facepalm:

Teraz ta kontrolka jak sie pokaze to mruga....po skasowaniu 2 dni jest ok i znów to samo!!

Panowie co robić:facepalm:

Opublikowano

Tylko dobry mechanik. Problem może być błachy a nie wymienić silnik :facepalm: Spytaj tego mechanika czy jak go głowa boli to też sobie wymienia? :decayed:

---------- Post dopisany at 21:32 ---------- Poprzedni post napisany at 21:29 ----------

.... zgaduje że chodzi tu o silnik ALT w b6 :whistling:

---------- Post dopisany at 21:32 ---------- Poprzedni post napisany at 21:32 ----------

Opublikowano
  • Autor

obecnie jestem w DE i nie moge sprawdzić jaki to silnik , wiem ze 2.0 130km 2001 skrzynia 5 , dzieki bogu moj 1.9 tdi chodzi super:banan:

Opublikowano

sprawdz cala odme.... poczawszy od trojnika w ktorym membrana idzie sie peirdzielic...

Opublikowano

Jeżeli pracuje nierówno i miga check, to będą to cewki. Zróbcie diagnostykę - tam wyjdzie który cylinder. Spróbujcie zapisać się też na akcję serwisową na wymianę cewek.

Opublikowano
Jeżeli pracuje nierówno i miga check, to będą to cewki. Zróbcie diagnostykę - tam wyjdzie który cylinder. Spróbujcie zapisać się też na akcję serwisową na wymianę cewek.

dokładnie-miałem identyczny problem-po wymianie świec problem ustąpił:wink:

Opublikowano

dokladnie, na 99% to kolejne cewki. B6 powinna podlegac akcji o ile cewki kiedys juz nie byly wymienione.

Opublikowano
  • Autor

wielkie dzieki za odpowiedz, będę próbować z tymi cewkami oraz odmą- tak jak pisałem wyżej jedna została wymieniona, bo taki był bląd , teraz go nie ma lecz kto wie , może jakaś inna....:facepalm:

Opublikowano

u mnie przyczyną były świece:wink:

Opublikowano
  • Autor

świece są nówki:grin:

Opublikowano

no to masz kolejną rzecz wyeliminowaną...:wink:

Opublikowano
  • Autor

a czy jest to możliwe aby padnięta cewka nie pokazała błędu ??? podobno na ciepłym jest w miarę ok , a jak zimny to tragedia

Opublikowano

U mnie było odwrotnie, jak cewka była padnięta to na zimnym chodził OK, a po rozgrzaniu motor chodził na 3 garach.

Opublikowano
  • Autor

kupie 2 cewki i bede przemieniać,,,zobaczymy :P

Opublikowano
kupie 2 cewki i bede przemieniać,,,zobaczymy :P

Najpierw się dowiedz, czy Cię akcja serwisowa nie dotyczy, bo szkoda 300PLN ;-)

Opublikowano
  • Autor

a jak to sprawdzic..:P brat auto ściągnął z Holandii w tamtym roku, muszę podać vin?

Opublikowano

Zadzwoń do najbliższego serwisu AUDI. Podajesz VIN i odpowiedzą Ci czy auto objęte jest akcją serwisową czy nie.

Opublikowano

Wymień wszystkie cewki najlepiej, sprawdź przepływke i ciśnienie paliwa, potem zajrzyj do sond lambda.

Opublikowano
  • Autor
Wymień wszystkie cewki najlepiej, sprawdź przepływke i ciśnienie paliwa, potem zajrzyj do sond lambda.

i tak właśnie zrobię:banan:

dziękuje

---------- Post dopisany at 15:11 ---------- Poprzedni post napisany at 15:11 ----------

i tak właśnie zrobię:banan:

dziękuje

Opublikowano

albo podaj mi vin na PW to c sprawdze ;P