Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Padł wyświetlacz w klimatroniku. Wyświetla choinkę. Specyficzne pytanie i pełen opis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przeszukiwałem forum ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Problem dotyczy wyświetlacza klimatronika w a4 b5 rok 95 TDI 1Z. numer mojego klimatronika to 8D0 820 043 H.

Teraz mała historia.

Kiedyś walnąłem długą rurą w wyświetlacz klimatronika i wyświetlacz się wylał (sama choinka na nim) Kupiłem drugi o takim samym numerze i było wszystko ok

Teraz mama sprzątała mi auto (szlak mnie trafia, bo nie wiem po co to robiła) i nie wiem czemu tak mocno nacisnęła na wyświetlacz że znowu sama choinka na nim. Nie wyświetla "śnieżynki", strzałek, temp, mocy nawiewów itp. tylko sama choinka (wyświetla co mu się podoba. Jakieś znaczki z kosmosu.)

Od razu piszę że to na pewno NIE zimne luty. Dla pewności przelutowałem wszystkie luty, ale żadnej reakcji. Dodatkowo czyściłem połączenie wyświetlacza z płytką, ale żadnych rezultatów.

Jako, że posiadam dwa klimatroniki o takim samym numerze, to przekładałem wszystkie części z jednego do drugiego i żadnej reakcji na nich. (sama choinka)

Więc posiadam dwa całkiem sprawne klimatroniki. Wszystko działa tylko choinką mi zapodaję na wyświetlaczu.

A teraz pytanie do sedna sprawy. Padnięty jest na 100% sam wyświetlacz.

Czy mogę kupić dowolny panel klimatronika z innym numerem jak mój i przełożyć z niego tylko sam wyświetlacz do mnie, czy nie??? Z wyglądu wyglądają tak samo, ale różnią się numerem seryjnym. Kupie najtańszy na allegro, nie patrząc na numer i przełożę tylko wyświetlacz.

Proszę o pomoc i dziękuję za wszystkie odp.

Opublikowano

Ja u siebie przełożyłem sam wyświetlacz z C4 i pasowało bez problemu (numer zaczynał się od 4A0). Kupując panel, pamiętaj tylko o tym, żeby sprawdzić, czy jakieś ikonki nie są już wypalone.