Skocz do zawartości
IGNOROWANY

dorobienie kluczyka klucz warsztatowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dorobienie kluczyka ile to kosztuje ....gdzie jest kod kluczyka??? czytając ksiażke serwisową mam tylko kluczyk warsztatowy ktory pasuje do drzwi i wyl zaplonu...i nie wiem dlaczego juz nie pasuje do bagaznika jaki jest tu sens..nie wiem ile audi daje kluczykow przy nowce....

Opublikowano
nie wiem dlaczego juz nie pasuje do bagaznika jaki jest tu sens

sens jest taki że jak oddajesz auto do serwisu to nie usuwasz swojego cennego grajdołka ze schowka i bagażnika w obawie o niekontrolowane pożyczenie sobie czegoś cennego i dlatego oddajesz kluczyk z oznaczeniem serwisu (logo klucza francuza czy żabki jak to sie tam nazywa :???: ) pozwala on na wszystko poza otwarciem schowka, bagażnika i blokowaniem składania tylnych oparć. Sam na nim jeżdżę na codzień bo do swojej niuni dostałem tylko dwa a klucz główny jest trochę przytarty a ten serwisowy nówka :mrgreen: no i jak zgubiłbym matkę to grotu do otwarcia wszystkiego bym nie dorobił bo skąd (serwisowy jest cienszy) :wink:

Opublikowano

Więc dorobienie mnie osobiście kosztowało 50 zł. A mam jeden główny otwiera wszystko , drugi taki z oznaczeniem klucza francuskiego i trzeci taki mały plastikowy do którego mam przypięty na pasku kod kluczyka czy imobil.Masz racje ten kluczyk o którym piszesz nie otwiera bagażnika.