drdawro Opublikowano 5 Maja 2012 Opublikowano 5 Maja 2012 Hej, Trafiłem na audi a4 2.8Q 1998, ma przejechane około 68tyś km i od nowości nie był zmieniany pasek rozrządu:kwasny: Mechanik powiedział, że pasek jest w dobrym stanie i nie zalecił go wymienić... Jak bardzo jest ten pasek narażony na zerwanie? I co ile czasu zmienia się rozrząd w tym modelu? Dodam , że jestem pewien przebiegu, tutaj gdzie mieszkam wszystkie auta tak mają Dziękuję
martin_rs4 Opublikowano 5 Maja 2012 Opublikowano 5 Maja 2012 mimo to bym wymienił chyba że masz udokumentowany przebieg i serwis ADUI to też potwierdzi , ale mimo to po kupnie prawie każdego auto lepiej jest wymienić rozrząd, bo nie wiadomo jak inni tym jeździl ...pierwszy rorząd powinno sie wymienić po 100 - 120.000, później gdzieś co 80.000, chociaż u mnie stoi na tablicze "co każde 120.000", ale... jak kto lubi...
sołtys85 Opublikowano 5 Maja 2012 Opublikowano 5 Maja 2012 Pewnie mieszkasz w Irlandii. Rozrząd wymienia sie co 120kkm lub co pieć lat. ---------- Post dopisany at 15:58 ---------- Poprzedni post napisany at 15:58 ---------- Pewnie mieszkasz w Irlandii. Rozrząd wymienia sie co 120kkm lub co pieć lat.
LOKO Opublikowano 8 Maja 2012 Opublikowano 8 Maja 2012 Ja się mechanika o zdanie w takich kwestiach nie pytam - kupuję auto i wymieniam rozrząd i płyny Kwestii przebiegu nie będę poruszał...
szymus_k Opublikowano 8 Maja 2012 Opublikowano 8 Maja 2012 No może ma i mało nalatane....ale... ma juz swoje lata (14) więc jazda na 14-letnim pasku może być troszkę ryzykowna...
Rekomendowane odpowiedzi