Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Stan silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chcialbym się dowiedzieć czy jest jakaś możliwość sprawdzenia stanu silnika ma już przejechane ponad 300000tys ja w nim nic nie robiłem poprzedni właściciel twierdzi że też nic auto jest z 96r.

Czasami zakopci na siwo czasami na czarno (ale to normalka przy dieslu) czasami w ogóle nie kopci nie wiem z czego to się bierze chcialbym sprawdzić sobie jednostkę napędową bo jeszcze muszę tym autem trochę po śmigać a nie chce pożniej obudzić się z ręką w nocniku że coś przeoczyłem, może ktoś zna jakiegoś magika z Kielc lub okolic ktory mógłby sprawdzić moje auto rzetelnie.

Opublikowano

Podobno dużo w temacie stanu silnika powie nam sprawdzenie ciśnienie sprężania (kompresja) na cylindrach.

Opublikowano

No tak ale jak to się ma w dieslu bo w bezyniaku to podpinam manometr w miejsce świec i ogień w dieslu chyba jest inaczej? Może się myle mechanikiem nie jestem

Opublikowano

Wykręca się wtryski i w ich miejsce wkręca odpowiednie głowice z manometrami.

Opublikowano
:vaglogi: wrzuc na forum, a chlopaki na pewno powiedza w jakim stanie turbo, przeplywka, termostat, jaki kat wtrysku, czy dawka odpowiednia, czy nie ma dziur w dolocie. To w znacznym stopniu ulatwi Ci sprawe ;)
Opublikowano

dzięki za pomoc jak tylko dorwe vaga to coś pokombinuje