zarobiony1 Opublikowano 15 Maja 2012 Opublikowano 15 Maja 2012 Witam serdecznie.Chciałbym prosić o wyjaśnienie sposobu przypisania numeru VIN do modułu centralnej elektroniki.Po ostatnim skanowaniu zauważyłem błąd: 01794 - Control Module - Incorrect Chassis (VIN) Number 35-00 - - Moduł 8E0 907 279 B To low czy high? Jestem nowym użytkownikiem tego auta (a4 b6 01r. AVJ 1,8T) i forum.Więc proszę strzałeczka po strzałecce,adres po adresie,przycisk po przycisku. Operuje kabelkiem VAG KKL ,jak to piszecie tym za 50zł i VCDS Lite 1,0 Pomożecie?)))
wrclaguna Opublikowano 15 Maja 2012 Opublikowano 15 Maja 2012 MCE 09 Kanał 081: Aby rozpocząć proces Numer identyfikacyjny pojazdu (VIN) uczenia się, wpisz 46992 jako nową wartość.
zarobiony1 Opublikowano 16 Maja 2012 Autor Opublikowano 16 Maja 2012 Poszło pięknie. Dziękuję bardzo. Gdybyście mieli problem z wpisaniem kanału 81 potrzebna jest pełna wersja VCDS Lite:wink: ---------- Post dopisany at 06:08 ---------- Poprzedni post napisany at 06:08 ---------- Poszło pięknie. Dziękuję bardzo. Gdybyście mieli problem z wpisaniem kanału 81 potrzebna jest pełna wersja VCDS Lite:wink:
?uki1986 Opublikowano 18 Maja 2012 Opublikowano 18 Maja 2012 jak po numerze vin można dowiedzieć się o historii auta?
zarobiony1 Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Opublikowano 21 Maja 2012 Pewnie chodzi Ci o historię samochodu zarejestrowaną a w autoryzowanych stacjach obsługi.Jednak takie sprawdzenie w aso sporo kosztuje.A i tak jak samochód był naprawiany czy klepany poza aso w historii tego nie będzie.Ja swoją niunię ze Szwecji sprawdziłem w Seacie ,ale nic koledzy mi nie mogli wydrukować bo logując się w centralnej bazie używają swoich haseł.Chcąc dochodzić prawdy przed sądem musiałbym mieć płatną historię z aso.Audi podobno ma ma jedną bazę na prawie całą Europę.
?uki1986 Opublikowano 21 Maja 2012 Opublikowano 21 Maja 2012 chodzi mi o ty czy ktoś jest w stanie po numerze vin rozkodować w co auto było wyposażone podczas produkcji. Kolega ma vectre i znalazł się ktoś kto to zrobił...
mikeforce84 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Opublikowano 17 Czerwca 2017 A co zrobić jak nie chce zaskoczyć?
Rekomendowane odpowiedzi