aleks221 Opublikowano 15 Maja 2012 Opublikowano 15 Maja 2012 Witam. Dzisiaj podczas jazdy kilkukrotnie wypadł mi 4 bieg, reszta biegów działa ładnie. Wsadzenie na siłę pomaga na chwilę, i znowu wyrzuca na luz. Dodam że od jakiegoś czasu drążek zmiany biegów przy ruszaniu przesuwa się o parę cm. Poduszka pewnie do wymiany ale ok 10 miesięcy temu były obie wymieniane fakt że nie na lemfordera lecz na maxgeara ale czy to ma większe znaczenie? Czy zerwanie poduszki może być przyczyną tego wypadania biegu czy raczej obstawiać na awarie skrzyni?? Jeżeli to skrzynia to jakie pasują do mojego "parcha" 1,9 tdi 1Z 1995r.
Tommy Gun Opublikowano 16 Maja 2012 Opublikowano 16 Maja 2012 Podejrzewam że na wlepce w bagażniku masz kod skrzyni CPC.
aleks221 Opublikowano 16 Maja 2012 Autor Opublikowano 16 Maja 2012 pasuje każda skrzynia z 1.9tdi Skoro pasują wszystkie to czym się różnią między sobą?
chriss Opublikowano 16 Maja 2012 Opublikowano 16 Maja 2012 raczej obstawiam synchronizator ale najpierw wymienił bym poduche bo może przez nią skrzynia jest lekko przesunięta i biegu poprostu nie można porządnie zapiąć, dlatego wyskakuje ale to tylko przypuszczenia
aleks221 Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Opublikowano 17 Maja 2012 A czy jest możliwość zamontowania skrzyni 6 biegowej? Jeżeli tak to jakie oznaczenie ma pasująca skrzynia? W niedziele będę wymieniał poduszkę i wtedy się okaże co i jak ---------- Post dopisany at 07:33 ---------- Poprzedni post napisany at 07:33 ---------- A czy jest możliwość zamontowania skrzyni 6 biegowej? Jeżeli tak to jakie oznaczenie ma pasująca skrzynia? W niedziele będę wymieniał poduszkę i wtedy się okaże co i jak
MASATO Opublikowano 17 Maja 2012 Opublikowano 17 Maja 2012 możesz założyć np. 6 biegów z 2.5TDi ale wtedy do wymiany sanki, rozrusznik itd.
aleks221 Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Opublikowano 17 Maja 2012 Czy do mojego "parcha" będzie pasowała skrzynia od Passata z silnikiem AWX 130 km oznaczenie skrzyni FHN. Zalezy mi na tym czy ona bedzie identyczna jak moja CPC. Niedawno wkładałem do mojej nowe sprzęgło i chciał bym je do nowej skrzyni przełożyć.
kamiloooxxx Opublikowano 4 Października 2016 Opublikowano 4 Października 2016 Sorry że odkopuję ale pojawił się u mnie identyczny problem. Czy ktoś jest w stanie powiedzieć czego to jest wina ? Czy to faktycznie te poduszki czy raczej synchronizator ?
Rekomendowane odpowiedzi