Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zestaw jakie radio dobrac??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam wzmacniacz infinity 6 kanałowy oraz skrzynie hifonics a także kondensator Hertz jakie radio dokupić do tego zestawu ??

Opublikowano

Jak 6 kanałów to masz 3 pary wejść RCA i szukaj radia z 3 parami wyjść. Ja ci mogę polecić serie cda apline. Używki idzie kupić w rozsądnej cenie.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

nie określiłeś limitu finansowego. Od siebie polecam Clariona dxz958rmc, rade dawal tez alpine cda 9855r

Opublikowano
nie określiłeś limitu finansowego. Od siebie polecam Clariona dxz958rmc, rade dawal tez alpine cda 9855r

Alipne cda9855 to jak dla mnie jedn z lepszych odtwarzaczy. Tylko cena dalej około 700pln

Opublikowano

iceweed napisz cos wiecej o swojej instalce (glosniki na przodzie, jaki dokladnie wzak, subik itd) No i ktora generacja audiczki. Da nam to jakis poglad na calosc i moze uda nam sie cos Ci tam jeszcze podpowiedziec. I koniecznie limit na radyjko (czy z usb czy bez).

Opublikowano

Dzieki Panowie za zainteresowanie tematem do rzeczy audi to a4 b6 3.0 quattro sedan , głosniki seria , wzmak inifinity ra 6 kanałow , skrzynia Hifonics 800w , limit na radio hmm ogólnie dałem za te graty ok 500zl i moge tyle jeszcze maxymalnie dolozyc.. oczywiscie cala instalacja jest pociagnieta na grubych kablach i polozona z kondensatorem hertz 1F a co do pytan o to czy ma byc usb itd to nie ma znaczenia ma poprostu dobrze grac w jak najmniejszej kasie bo bez sensu kupno radia za 1000zl do takiego zestawu?? Ogólnie slucham raczej muzyki z szybkim mocnym basem nie lubie zwolnienia w dzwieku

Pozdrawiam

---------- Post dopisany at 18:43 ---------- Poprzedni post napisany at 18:43 ----------

Dzieki Panowie za zainteresowanie tematem do rzeczy audi to a4 b6 3.0 quattro sedan , głosniki seria , wzmak inifinity ra 6 kanałow , skrzynia Hifonics 800w , limit na radio hmm ogólnie dałem za te graty ok 500zl i moge tyle jeszcze maxymalnie dolozyc..

Pozdrawiam

Opublikowano

jesli do tej kwoty, to mozna wyrwac spokojnie clariona dxz 858 rmp (biedniejsza wersja dxz958rmc) bez procka i czasowek. wizualnie nie kazdemu pasuje ale brzmieniowo piekna sprawa za ta kaske. Z poczatku bardziej zwracalem uwage na usb i wyglad, a teraz chyba "dojrzalem":) i zwracam uwage glownie na brzmienie (clarion dxz958rmc to jest to:))

---------- Post dopisany at 21:13 ---------- Poprzedni post napisany at 21:09 ----------

no i tez jest uzbrojone w 3 pary RCA

---------- Post dopisany at 21:30 ---------- Poprzedni post napisany at 21:13 ----------

a jesli chodzi o to czy warto kupic radujko za 1000 zyla, to juz zalezy od Ciebie a dokladniej od tego czy planujeszcz stopniowa rozbudowe swojego CA. Troche juz w tym siedze i z regoly jest tak, ze to bardzo wciaga:)

---------- Post dopisany at 21:30 ---------- Poprzedni post napisany at 21:30 ----------

Opublikowano

DZieki za odpowiedz a alpine cda-105Ri da rade?? Bo moge w dobrej kasie wziasc

Opublikowano

zalezy jaka to dobra kasa. Jesli chodzi o brzmienie nowszych alpinek, to mi za bardzo nie odpowiada. Jakis taki plastikowy, przesadzony... zwlaszcza wysokie tony. Tej akurat nie sluchalem ale mialem okazje sluchac inne nowe "stacje multimedialne" bez napedow cd i lipa. Oczywiscie jak dla mnie. Najlepiej posluchaj jesli masz okazje.

Opublikowano

polowe kosztow nowego i jest na gwarancji w stanie idealnym , nie mam mozliwosci idsluchu

---------- Post dopisany at 22:18 ---------- Poprzedni post napisany at 22:14 ----------

z tego co widze to posiada wejsciee na plyty

---------- Post dopisany at 22:18 ---------- Poprzedni post napisany at 22:18 ----------

z tego co widze to posiada wejsciee na plyty

Opublikowano

Ciezko to teraz przelozyc na oplacalnosc pod wzgledem brzmiena. Mi osobiscie odpowiada brzmienie starszych grajków alpiny. Moze ktos inny wypowie sie na temat ich nowinek?

Opublikowano

No własnie a mi zalezy zeby radio bylo w miare świerze i gwarancja kusi chyba zarazykuje

Opublikowano

to akurat wiem, ze jest na plyty ale sa inne kombajny alpinki juz bez napedu cd. W sumie mozesz brac. Jesli masz okazje za dobra kase, to w razie czego mozesz jeszcze oplacalnie je pogonic.

Opublikowano

O tym samym pomyslalem jak jestes zainteresowany to dam znac jak sie zachowa bo wlasnie je kupiłem ;)

Opublikowano

Ile dałeś? może być na PW

Opublikowano

Moge za 750 oddac bo jest tez cda9855

Opublikowano

mi tez wyslij z ciekawosci cenke na PW jesli tutaj nie chcesz:)

---------- Post dopisany at 22:57 ---------- Poprzedni post napisany at 22:54 ----------

cda9855r nawet fajne radyjko. Troche na nim siedzialem:)

Opublikowano

Cda 9855 to już klasyka.

Opublikowano
Cda 9855 to już klasyka.

To lepiej juz cda-105Ri zostawic?

---------- Post dopisany at 09:05 ---------- Poprzedni post napisany at 09:05 ----------

Cda 9855 to już klasyka.

To lepiej juz cda-105Ri zostawic?

Opublikowano

Jak zależy ci na USB to tak ale brzmienie ma lepsze cda9855.

Poczytaj opinie na jego temat.

Cda9855r to już przedsionek od nieba wyżej jest już tylko Alpine F# 1 Status

Jakie radio wybrac ? - Car Audio,Pioneer,Alpine,Kenwood,Sony,JVC,Clarion,Blaupunkt,Forum car audio,