Piotr Opublikowano 10 Listopada 2006 Opublikowano 10 Listopada 2006 Witam ! Probuje ostatnio uruchomic mala nawigacje. Zmienilem czytnnik na taki, ktory odczytuje DX, mam mape Polska/Czechy 2007 i navi niby dziala, bo moge wpisac nazwe miasta, ulicy i nawet zaczyna mnie prowadzic, ale albo wskazuje zly kierunek, w ktorym powinienem jechac, albo szacuje zla odleglosc.Wpisujac np. nazwe ulicy, ktora jest o kilka kilometrow od mojego miejsca polozenia, navi szacuje odleglosc na ponad 100 km. Sprawdzilem wspolrzedne geograficzne aktualnego polozenia jakie wskazuje navi i porownalem je ze wspolrzednymi odczytanymi z GPS'a w palmtopie (ktory dziala prawidlowo) no i roznica wynosila ok 1 stopien, co w przeliczeniu daje wlasnie ok 100km. Chcialbys sie dowiedziec, czy jest mozliwa kalibracja tej nawigacji, a jesli tak, to jak ja zrobic ?
geri74 Opublikowano 14 Listopada 2006 Opublikowano 14 Listopada 2006 możesz powiedzieć jaki czytnik włożyłeś??? mam też nawigacię bez dx i chciałbym sobie to w końcu uruchomic navigację. kupiłem czytnik który czyta dx ale nie pasują wtyczki. dzięki za ewentualna poradę.
...:::BRYLANT:::... Opublikowano 10 Stycznia 2009 Opublikowano 10 Stycznia 2009 no własnie chopaki może ktoś powiedzieć co jest potrzebne żeby zamontować nowy czytnik z dx na miejsce starego??
Rekomendowane odpowiedzi