Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Tiramisu - czyli co zrobic kiedy umycie auta kobiety itp juz nie pomaga :)


_Makki_

Rekomendowane odpowiedzi

Wrzucilem na KA wiec moze i tutaj sie przyda.

Polecam bo kobiety takie niespodzianki podobno lubia :wink:

Spontan bo sie termin waznosci mascarpone konczyl ;)

Some say, najdrozszy deser swiata, tym razem bez rumu ze wzgledu na dziecko..

Co trzeba:

1. 3 jajka

2. 500gr mascarpone

3. mocna kawa

4. foremka, jak przezroczysta to lepiej wyglada

5. kakao

6. biszkopty

7. mikser

8. wylizywacz

9. sitko

10. lodowka

11. Rum- jezeli wersja dla doroslych

12. 8 lyzek cukru

Proste jak drut a sukces u kobiety/zony/kochanki lub mamy gwarantowany

64141e7fd5694be7.jpg

Mocna kawa, wymerdana i ostudzona. Panowie smakosze kawy, prosze sie nie czepiac.

d594566524b865c1.jpg

Jajka i cukier najpierw razem na kokiel-mogiel pozniej dodajemy mascarpone i delikatnie ucieramy razem

b2b6d52471c9826a.jpg

01e1dd33410adcc9.jpg

Ukladanka z biszkoptow:

75786a6a32ff7c9f.jpg

8cb549f68c198c81.jpg

1589b27e04659c18.jpg

Polewamy biszkopty kawa.

Malo kawy bo inaczej bedzie wszystko plywac!

Tutaj nalezy o tym pamietac, tak samo jak malo pasty na pada bo pozniej no wiecie co..

0800f0ce3983eaa5.jpg

Nakladamy mase na biszkopty:

5f972a155435ec2a.jpg

Kakao na to i step 1 zakonczony:

76125f1212cce68c.jpg

3256cd7cf754ab17.jpg

Step 2:

1d6ca204c1073203.jpg

7a7708da87109025.jpg

801f7de47fe8570b.jpg

Trzeba troche posprzatac:

ea3b8d34194e51b8.jpg

7b130c982a4f5721.jpg

0e33ffec6f976a9e.jpg

Odbicia jak po Divine:

1d6a7e39bc91c972.jpg

69c138715dd9bad4.jpg

Makki zeby nie bylo:

3b3cb76af41eeb03.jpg

Jak ktos wytrzyma to tutaj cos jak z woskiem:

6-8h w lodowce bo inaczej nie zwiaze i bedzie lipa.

Czas pracy okolo 1h.

Polecam!:banan:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ja to robię troszkę inaczej:

-5 żółtek

-5 łyżek cukru

-3 serki mascarpone z biedronki czyli 750gr

-biszkopty

-kawa

żółtka ucieram z cukrem około 5 minut dodaje wspomniany ser i mieszam całość do uzyskania jednolitej,gęstej masy,reszta jak kolega opisał wyżej

---------- Post dopisany at 20:52 ---------- Poprzedni post napisany at 20:50 ----------

i dodam że opisana przeze mnie wersja jest praktycznie od razu gotowa do spożycia

---------- Post dopisany at 20:53 ---------- Poprzedni post napisany at 20:52 ----------

i dodam że opisana przeze mnie wersja jest praktycznie od razu gotowa do spożycia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

I co, i kobieta nasza? To trzeba się trochę natrudzić :kwasny: A tak poważnie, to dzięki, może zabłysnę :banan:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Biszkopty delikatnie, na sekundkę zamacza się w mocnej kawie o temp. pokojowej, na głębokość 1/3 biszkopta, nie polewa jak kolega opisuje, ponieważ biszkopt musi być kruchy w środku o aromacie kawy, a po polaniu go, wchłonie jej za dużo i może wyjść papka...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dobre mody:decayed: Trza przetestować niebawem :decayed:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zawsze mi się wydawało że sex jest lepszy... :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zawsze mi się wydawało że sex jest lepszy... :)

pewnie że tak :decayed: ale przy seksie jest wiecej pier%^&%^*a :decayed::banan:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

biszkopty muszą być do tiramisu, są twardsze nie chłoną tak kawy więc całość nie robi się ciapowata. Po drugie kawa, jak już robicie tiramisu to nie żałujcie na dobrą włoską kawę a nie jakieś nescafe... tym to te można ogródek wysypać...

Jeśli ktoś dodaje alkohol to na litość boską nie rum tylko likier amaretto.

Albo robimy dobrze albo wcale.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

biszkopty muszą być do tiramisu, są twardsze nie chłoną tak kawy więc całość nie robi się ciapowata. Po drugie kawa, jak już robicie tiramisu to nie żałujcie na dobrą włoską kawę a nie jakieś nescafe... tym to te można ogródek wysypać...

Jeśli ktoś dodaje alkohol to na litość boską nie rum tylko likier amaretto.

Albo robimy dobrze albo wcale.

cukierni od siedmiu boleści ... zepsułeś mi plan na jutro :wallbash:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

oj tam od razu zepsułeś :) robisz dla kobiety chyba nie? nie po to masz audi żeby ją wsadzić w fiata i powiedzieć, że w sumie może trochę inne ale też jedzie :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

oj tam od razu zepsułeś :) robisz dla kobiety chyba nie? nie po to masz audi żeby ją wsadzić w fiata i powiedzieć, że w sumie może trochę inne ale też jedzie :)

kolego dla kobiety liczy sie gest a nie jakas glupia kawa itp:facepalm:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

:whistling:

Cris tylko nie mów że ty też dla swojej będziesz pociskał ciasteczko ??? :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

:grin::grin::grin::kox::kox:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

przepis jak najbardziej za***isty , ale wyszlo mi dość "leiste" :decayed: ...

musialem wpierdzielić do zamrażarki, wyszły lody , ale też dobre :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Taaa, rozpieszczajcie kobity kwiatami, deserami, masażami, h*jami mujami, a niedługo nawet waszą połowę łóżka będą ścieliły za jakieś "fanty".

BTW... Bardzo fajny opis, jeszcze z fotkami - pierwsza klasa :hi:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

najczęściej powodem jest albo zbyt rozmoczony biszkopt ( słabe biszkopty zbyt chłonące kawę podczas maczania) albo kijowy serek mascarpone. niestety trafić dobry wcale nie jest tak łatwo. Szczególnie w PL...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

robiłem wersje danielsa1980,smak-kosmos zeżarłem prawie całe tuż po zrobieniu i tyle było dzielenia z kobietą

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...