Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Chiptuning a4 quattro b6 3.0 30v 220 km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Interesuje mnie podniesienie mocy ale tylko i wyłącznie programowo.Czy ktoś robił coś takiego w takim silniku?Jeśli tak to jakie wrażenia,jaki przyrost mocy?No i oczywiście kto to może zrobić?

Opublikowano

ja tego nie robiłem ale w wolno ssącym silniku to przyrosty będą malutkie, kiedyś rozmawiałem z pewnym tunerem i mówił ze robił coś takiego w 2.8 z audi i chyba wyszło z 5-6 koni więcej no ale ja wykresów nie widziałem może ktoś inny ma większa wiedzę:).

Opublikowano

taki silnik moze byc poddany TYLKO zabiegom tuningu mechanicznego, ze względu na to iż jest silnikiem atmosferycznym- nie zassie więcej powietrza, niż praca tłoków w fazie ssania mu na to pozwoli...:wink4:

Opublikowano

kompresorek, albo uturbienie, ostatnio pokonali rzeczy nie mozłiwe, 4,2 + kompresor, czy 2,8 + turbo, wrzucałem linka w tym dziale z opisem modyfikacji

Ale co by nie było tanio nie bedzie:decayed:

Opublikowano

Nie, nie ingerencji mechanicznej w silnik nie chcę.Wiem,że za granicą dają radę podkrecić taki silnik samym programem do 250 koni i o 30 nm momentu.I o cos takiego mi chodzi.Myślę,że 30 km i 30 nm troszkęby pomogło:-)

Opublikowano
Nie, nie ingerencji mechanicznej w silnik nie chcę.Wiem,że za granicą dają radę podkrecić taki silnik samym programem do 250 koni i o 30 nm momentu.I o cos takiego mi chodzi.Myślę,że 30 km i 30 nm troszkęby pomogło:-)

osobiście wątpię, by programem można było aż 30 koni wydusić, bo tam wszystko jest obliczane pod ciśnienie atm, z założeniem spadków i wzrostów ciśnienia, a także warunków i stref klimatycznych, w jakich auto może być użytkowane, stąd tolerancja jest spora, co nie generuje błędów w sterowniku, dlatego chiptuning wolnossących benzyn daje znikomy efekt:wink4: