numen1 Opublikowano 23 Maja 2012 Opublikowano 23 Maja 2012 Witam, Czy "czujnik wysokiego ciśnienia" ( chyba G65), można samemu wymienić? On znajduje sie przy chłodnicy?
yaboo Opublikowano 23 Maja 2012 Opublikowano 23 Maja 2012 A gdzie dokładnie on się znajduje? patrząc z przodu auta to pod prawą lampą, niestety żeby go wymienić trzeba zdemontować zderzak...
numen1 Opublikowano 28 Maja 2012 Autor Opublikowano 28 Maja 2012 Kupiłem czujnik wysokiego ciśnienia w ASO 238zł. Okazuje się ze w układzie nie ma czynnika gdzie w zeszłym roku nabijałem klimatyzacje. I teraz pojawia się pytanie. Czy ten błąd jest spowodowany brakiem czynnika czy uszkodzonym czujnikiem wysokiego ciśnienia?
Dikson Opublikowano 30 Maja 2012 Opublikowano 30 Maja 2012 patrząc z przodu auta to pod prawą lampą, niestety żeby go wymienić trzeba zdemontować zderzak... JA wymieniałem w tym roku czujnik i żadnego zderzaka nie trzeba ściągać.Ale to w B6 w B7 nie wiem.Czujnik jest umocowany dokładnie na chłodnicy klimy od strony kierowcy ,dokładnie na dolnym rogu lampy
bobikos Opublikowano 30 Maja 2012 Opublikowano 30 Maja 2012 Kupiłem czujnik wysokiego ciśnienia w ASO 238zł.Okazuje się ze w układzie nie ma czynnika gdzie w zeszłym roku nabijałem klimatyzacje. I teraz pojawia się pytanie. Czy ten błąd jest spowodowany brakiem czynnika czy uszkodzonym czujnikiem wysokiego ciśnienia? Pytanie jaki dokładnie miałeś błąd? Jeśli zwarcie czujnika do plusa to albo uszkodzony czujnik, albo bezpiecznik nr 6. Jeśli zwarcie do masy to uszkodzony czujnik, jeśli informacja o zbyt niskim ciśnieniu to czujnik sprawny. Do wymiany trzeba jedynie zdemontować lampę prawą (jak dla mnie lewą - czyli tą od strony kierowcy)
numen1 Opublikowano 31 Maja 2012 Autor Opublikowano 31 Maja 2012 Błąd był czujnika G65 ( wysokiego czujnika ) sprawdzane Vagiem. Bodajże niska ( 12% ) łączność z czujnikiem co takiego.
bobikos Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 Jak nie pamiętasz dokładnie błędu to nikt nie powie jaka mogła być przyczyna.
Rekomendowane odpowiedzi