YATES Opublikowano 11 Maja 2008 Opublikowano 11 Maja 2008 Popatrzcie na http://wiadomosci.onet.pl/1746569,11,item.html Jak to jest ,że według profesionalnych badaczy SMG/KRC sondaż robiony jak zawsze na tysiąc reprezentatywnych osób poparcie dla PO jest prawie 50% ,PIS ma tylko 27%, a w sondzie internetowej gdzie głos oddało już ponad 5200 osób PIS ma 40%, a PO tylko 37%. Coś tu nie gra.
Yelo Opublikowano 11 Maja 2008 Opublikowano 11 Maja 2008 1. Sondaż 2. Sonda internetowa jest wyjątkowo niereprezentatywna jak chodzi o politykę, głos mają tylko zamożniejsi i bardziej świadomi ludzie.
YATES Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Opublikowano 11 Maja 2008 No i właśnie dlatego wyniki sondażu internetowego powinny być odwrotne, bo przecież wiadomo,że większość ludzi młodych,wykształconych ( posiadacze internetu) głosowała w ostatnich wyborach za PO, a starsze osoby , ludzie gorzej wykształceni ( przeważnie nie posiadający komputera) na PIS. Ktos tu robi ludzi w balona...
Yelo Opublikowano 11 Maja 2008 Opublikowano 11 Maja 2008 Ale widząc dwa lata rządów PO widac oświecona częśc naszego społeczeństwa zmądrzała...
Hugo Opublikowano 11 Maja 2008 Opublikowano 11 Maja 2008 No i właśnie dlatego wyniki sondażu internetowego powinny być odwrotne, bo przecież wiadomo,że większość ludzi młodych,wykształconych ( posiadacze internetu) głosowała w ostatnich wyborach za PO, a starsze osoby , ludzie gorzej wykształceni ( przeważnie nie posiadający komputera) na PIS. Ktos tu robi ludzi w balona... Czyli wychodzi na to , że w Polsce większość to nieuki i kompów w domu nie mają skoro pis wygrało wybory
YATES Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Opublikowano 11 Maja 2008 Nie HUGO. Chodziło mi tylko o czyste statystyki z ostatnich wyborów. Cytat jednego z komentarzy: "pewno zaraz ściągną ten sondaż, bo słupki jakioś nie tak się ukształtowały jak powinny :-) oj nidobrzy internauci, niedobrzy "
krzyniek Opublikowano 11 Maja 2008 Opublikowano 11 Maja 2008 internauci to ludzie siedzący z piwem i oglądający głupawe filmiki -któryś kaczor to powiedział chyba Jarek ( nie pamiętam) to skąd taki wynik dla pis ??? czyli forum nasze się "upolitycznia"
ykk Opublikowano 11 Maja 2008 Opublikowano 11 Maja 2008 Skoro juz o polityce: To jest moj premier.. http://fakty.interia.pl/prasa/newsweek/news/tusk-palil-marihuane-i-nie-stronil-od-alkoholu,1107955 Hyhy..
slaweq Opublikowano 11 Maja 2008 Opublikowano 11 Maja 2008 Ja jestem jednak za tym żeby nie wprowadzac na forum żadnej polityki, nawet sondazy.
Hugo Opublikowano 11 Maja 2008 Opublikowano 11 Maja 2008 Ja jestem jednak za tym żeby nie wprowadzac na forum żadnej polityki, nawet sondazy. I tym optymistycznym akcentem zakończymy ploteczki o polityce
Rekomendowane odpowiedzi