Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Trochę polityki - sondaż na Onet.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Popatrzcie na http://wiadomosci.onet.pl/1746569,11,item.html

Jak to jest ,że według profesionalnych badaczy SMG/KRC sondaż robiony jak zawsze na tysiąc reprezentatywnych osób poparcie dla PO jest prawie 50% ,PIS ma tylko 27%, a w sondzie internetowej gdzie głos oddało już ponad 5200 osób PIS ma 40%, a PO tylko 37%. Coś tu nie gra.

Opublikowano

1. Sondaż

2. Sonda internetowa jest wyjątkowo niereprezentatywna jak chodzi o politykę, głos mają tylko zamożniejsi i bardziej świadomi ludzie.

Opublikowano

No i właśnie dlatego wyniki sondażu internetowego powinny być odwrotne, bo przecież wiadomo,że większość ludzi młodych,wykształconych ( posiadacze internetu) głosowała w ostatnich wyborach za PO, a starsze osoby , ludzie gorzej wykształceni ( przeważnie nie posiadający komputera) na PIS. Ktos tu robi ludzi w balona...

Opublikowano

Ale widząc dwa lata rządów PO widac oświecona częśc naszego społeczeństwa zmądrzała... :hi:

Opublikowano

No i właśnie dlatego wyniki sondażu internetowego powinny być odwrotne, bo przecież wiadomo,że większość ludzi młodych,wykształconych ( posiadacze internetu) głosowała w ostatnich wyborach za PO, a starsze osoby , ludzie gorzej wykształceni ( przeważnie nie posiadający komputera) na PIS. Ktos tu robi ludzi w balona...

Czyli wychodzi na to , że w Polsce większość to nieuki i kompów w domu nie mają skoro pis wygrało wybory :polew:

Opublikowano

Nie HUGO. Chodziło mi tylko o czyste statystyki z ostatnich wyborów.

Cytat jednego z komentarzy: "pewno zaraz ściągną ten sondaż, bo słupki jakioś nie tak się ukształtowały jak powinny :-) oj nidobrzy internauci, niedobrzy "

Opublikowano

internauci to ludzie siedzący z piwem i oglądający głupawe filmiki -któryś kaczor to powiedział chyba Jarek ( nie pamiętam) to skąd taki wynik dla pis ???

czyli forum nasze się "upolitycznia" :tongue4:

Opublikowano

Ja jestem jednak za tym żeby nie wprowadzac na forum żadnej polityki, nawet sondazy.

Opublikowano

Ja jestem jednak za tym żeby nie wprowadzac na forum żadnej polityki, nawet sondazy.

I tym optymistycznym akcentem zakończymy ploteczki o polityce :decayed:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...